• Pancakes met karnemelk en blauwe bessen
    Nutri-Score C

Pancakes met karnemelk en blauwe bessen

Pancakes met karnemelk en blauwe bessenC
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
20 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 2 eieren
  • 300 g blauwe bessen
  • 250 g bloem
  • 1 kl bakpoeder
  • 1/2 kl natriumbicarbonaat
  • 5 dl karnemelk
  • 60 g rietsuiker
  • 1 dl ahornsiroop
  • 80 g geklaarde boter
  • zout
  • 2 eieren
  • 300 g blauwe bessen
  • 250 g bloem
  • 1 kl bakpoeder
  • 1/2 kl natriumbicarbonaat
  • 5 dl karnemelk
  • 60 g rietsuiker
  • 1 dl ahornsiroop
  • 80 g geklaarde boter
  • zout

Begin met koken

: 10 min. + 35 min. baktijd
  1. 1
    Doe de bloem, de suiker, het bakpoeder, het bicarbonaat en het zout in een slakom en maak een kuiltje in het midden. Klop de eieren met de melk in een karaf en giet in het kuiltje. Voeg 2 el gesmolten geklaarde boter toe en meng met een klopper (niet te lang: het deeg moet niet perfect glad zijn).
  2. 2
    Verwarm een grote pannenkoekenpan op een matig vuurtje en smeer ze lichtjes in met gesmolten geklaarde boter. Schep er 3 grote lepels deeg in, op voldoende afstand van elkaar, en bestrooi ze met enkele blauwe bessen. Draai de pancakes om zodra er op heel hun oppervlakte luchtbelletjes verschijnen en bak ze nog 2 min. Houd de pancakes warm terwijl je de volgende bakt en smeer de koekenpan telkens in met boter. (Gebruik liefst 2 pannenkoekenpannen, zo bak je de pancakes 2 keer sneller.)
  3. 3
    Bak de rest van de blauwe bessen kort en serveer ze als garnituur bij de pancakes (warm deze eventueel eventjes op in de microgolfoven). Zet de ahornsiroop apart op tafel.
  4. 4
    Tip: Geklaarde boter is ideaal om pancakes en pannenkoeken te bakken: hij is goed bestand tegen heel hoge temperaturen, zonder aan te branden of zwart te worden. Je vindt gebruiksklare geklaarde boter in dezuivelafdeling.
  1. 1
    Doe de bloem, de suiker, het bakpoeder, het bicarbonaat en het zout in een slakom en maak een kuiltje in het midden. Klop de eieren met de melk in een karaf en giet in het kuiltje. Voeg 2 el gesmolten geklaarde boter toe en meng met een klopper (niet te lang: het deeg moet niet perfect glad zijn).
  2. 2
    Verwarm een grote pannenkoekenpan op een matig vuurtje en smeer ze lichtjes in met gesmolten geklaarde boter. Schep er 3 grote lepels deeg in, op voldoende afstand van elkaar, en bestrooi ze met enkele blauwe bessen. Draai de pancakes om zodra er op heel hun oppervlakte luchtbelletjes verschijnen en bak ze nog 2 min. Houd de pancakes warm terwijl je de volgende bakt en smeer de koekenpan telkens in met boter. (Gebruik liefst 2 pannenkoekenpannen, zo bak je de pancakes 2 keer sneller.)
  3. 3
    Bak de rest van de blauwe bessen kort en serveer ze als garnituur bij de pancakes (warm deze eventueel eventjes op in de microgolfoven). Zet de ahornsiroop apart op tafel.
  4. 4
    Tip: Geklaarde boter is ideaal om pancakes en pannenkoeken te bakken: hij is goed bestand tegen heel hoge temperaturen, zonder aan te branden of zwart te worden. Je vindt gebruiksklare geklaarde boter in dezuivelafdeling.
Per 100 g: Energie: 181 kcal - Vetten: 6.9 g - Koolhydraten: 25.5 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 4 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 181 kcal - Vetten: 6.9 g - Koolhydraten: 25.5 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 4 g
Vegetarisch
Veggie - moins de 3€
Ontbijt

Ingrediënten voor 20 personen

Toon:

  • Delhaize Blauwe bessen | Schaal
    2 × 150 gr
  • Dr. oetker Gist droog
    4 x 7 gr
  • La Baleine Bicarbonaat
    400 gr
  • Delhaize Karnemelk | Bio
    1 l
    Bio
    • Delhaize Rietsuiker | Fairtrade
      500 gr
    • Maple Joe® Esdoorn | Siroop | Bio
      250 gr
      Bio
      • Paysan Breton Boter | Gezouten
        125 gr
      • Reeds in je keuken

      • Delhaize Eieren | Bruine | Medium
        4 st
      • Delhaize Tarwebloem
        1 kg
      • Delhaize Zout | Cuisine
        1 kg

      Totaal:

      €25,54