Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Beste klant,ontdek hier of jouw Delhaize geopend is op 20 mei:Meer info >

Recept zoekresultatenVarkensgebraad met rode vruchten
Delhaize logo
  • Varkensgebraad met rode vruchten
Varkensgebraad met rode vruchten

Varkensgebraad met rode vruchten

Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 Savourette varkensgebraad van 800 g
  • 125 g frambozen
  • 125 g blauwe bessen
  • 50 g rode bessengelei
  • 3 takjes tijm
  • 1 dl rode wijn
  • 250 g bessengelei van Materne
  • 20 g boter
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 Savourette varkensgebraad van 800 g
  • 125 g frambozen
  • 125 g blauwe bessen
  • 50 g rode bessengelei
  • 3 takjes tijm
  • 1 dl rode wijn
  • 250 g bessengelei van Materne
  • 20 g boter
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 15 min. + 35 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schroei het gebraad aan alle kanten dicht op een hoog vuur, in een koekenpan met hete boter en olie. Leg het daarna in een ovenschaal, voeg peper en zout toe en bestrooi met ⅔ van de tijm. Bak het gebraad gedurende 35 min. (reken op 45 min./kg). Haal het nadien uit de oven, dek het af met aluminiumfolie en laat het 5 minuten rusten.
2
Doe de rode bessengelei, de rest van de tijm en de rode wijn in een pannetje. Breng aan de kook, meng met een garde en laat 5 minuten op een zeer laag vuur sudderen. Doe de rode vruchten in een andere pan, voeg ¼ van de saus toe en fruit dit mengsel gedurende 2 minuten. Voeg de rest van de saus toe, haal van het vuur en breng op smaak.
3
Snijd het gebraad in dunne plakjes en serveer met de rode vruchtensaus. Vervolledig dit gerecht met knolselderijpuree of kroketten.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schroei het gebraad aan alle kanten dicht op een hoog vuur, in een koekenpan met hete boter en olie. Leg het daarna in een ovenschaal, voeg peper en zout toe en bestrooi met ⅔ van de tijm. Bak het gebraad gedurende 35 min. (reken op 45 min./kg). Haal het nadien uit de oven, dek het af met aluminiumfolie en laat het 5 minuten rusten.
2
Doe de rode bessengelei, de rest van de tijm en de rode wijn in een pannetje. Breng aan de kook, meng met een garde en laat 5 minuten op een zeer laag vuur sudderen. Doe de rode vruchten in een andere pan, voeg ¼ van de saus toe en fruit dit mengsel gedurende 2 minuten. Voeg de rest van de saus toe, haal van het vuur en breng op smaak.
3
Snijd het gebraad in dunne plakjes en serveer met de rode vruchtensaus. Vervolledig dit gerecht met knolselderijpuree of kroketten.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Romantisch diner
Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Ardens gebraad | Gekruid | Varken

Delhaize

Ardens gebraad | Gekruid | Varken

+/- 850 gr

+/-€11,89

Frambozen

Delhaize

Frambozen

125 gr

€2,99

Blauwe bessen | Bio

Delhaize

Blauwe bessen | Bio

125 gr

Bio

€4,29

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Casillero del Diablo Merlot Rood

Chile

Casillero del Diablo Merlot Rood

75 cl

€6,99

Boter | Mini | Zacht

Carlsbourg

Boter | Mini | Zacht

16 x 12,5 gr

€6,29

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

50 cl

€6,55

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€34,34