• Varkensgebraad met rode vruchten

Varkensgebraad met rode vruchten

Varkensgebraad met rode vruchten
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1 Savourette varkensgebraad van 800 g
  • 125 g frambozen
  • 125 g blauwe bessen
  • 50 g rode bessengelei
  • 3 takjes tijm
  • 1 dl rode wijn
  • 250 g bessengelei van Materne
  • 20 g boter
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 Savourette varkensgebraad van 800 g
  • 125 g frambozen
  • 125 g blauwe bessen
  • 50 g rode bessengelei
  • 3 takjes tijm
  • 1 dl rode wijn
  • 250 g bessengelei van Materne
  • 20 g boter
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 15 min. + 35 min. kooktijd
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 180°C. Schroei het gebraad aan alle kanten dicht op een hoog vuur, in een koekenpan met hete boter en olie. Leg het daarna in een ovenschaal, voeg peper en zout toe en bestrooi met ⅔ van de tijm. Bak het gebraad gedurende 35 min. (reken op 45 min./kg). Haal het nadien uit de oven, dek het af met aluminiumfolie en laat het 5 minuten rusten.
  2. 2
    Doe de rode bessengelei, de rest van de tijm en de rode wijn in een pannetje. Breng aan de kook, meng met een garde en laat 5 minuten op een zeer laag vuur sudderen. Doe de rode vruchten in een andere pan, voeg ¼ van de saus toe en fruit dit mengsel gedurende 2 minuten. Voeg de rest van de saus toe, haal van het vuur en breng op smaak.
  3. 3
    Snijd het gebraad in dunne plakjes en serveer met de rode vruchtensaus. Vervolledig dit gerecht met knolselderijpuree of kroketten.
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 180°C. Schroei het gebraad aan alle kanten dicht op een hoog vuur, in een koekenpan met hete boter en olie. Leg het daarna in een ovenschaal, voeg peper en zout toe en bestrooi met ⅔ van de tijm. Bak het gebraad gedurende 35 min. (reken op 45 min./kg). Haal het nadien uit de oven, dek het af met aluminiumfolie en laat het 5 minuten rusten.
  2. 2
    Doe de rode bessengelei, de rest van de tijm en de rode wijn in een pannetje. Breng aan de kook, meng met een garde en laat 5 minuten op een zeer laag vuur sudderen. Doe de rode vruchten in een andere pan, voeg ¼ van de saus toe en fruit dit mengsel gedurende 2 minuten. Voeg de rest van de saus toe, haal van het vuur en breng op smaak.
  3. 3
    Snijd het gebraad in dunne plakjes en serveer met de rode vruchtensaus. Vervolledig dit gerecht met knolselderijpuree of kroketten.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Romantisch diner
Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Frambozen | Bio
    250 gr

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize Wilde bosbessen | Bio
    250 gr

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize Ardeens gebraad | Varken
    +/- 850 gr
  • Materne Gelei | Rode bessen
    450 gr
  • Delhaize Tijm | Verpakt
    20 gr
  • Fuzion Alta | Malbec
    75 cl
  • Balade Zachte boter | Opgeklopt
    130 gr
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
  • Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    38 gr
  • Delhaize Zout | Cuisine
    1 kg

Totaal:

+/-€28,84