Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week 🛒🚗Geniet van gratis collect met de code COLFREE!> Profiteer ervan! <

BlogpaginaBeter etenLokaalVlees bij Delhaize
Lokaal
Ons lokaal aanbod
Telers & boeren

Vlees bij Delhaize: transparant van bij de boer tot op het bord

We werken samen met heel wat veehouders en kiezen daarbij voor een korte keten. Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, komt een groot deel van ons vlees van bij lokale boeren en is het Belachelijk lekker.

Ontdek onze vleesselectie

Een vers stukje rundvlees op het menu vanavond? Onze Belgische rundveehouders verwennen jou met plezier. Het rundvlees dat bij ons verkocht wordt, is het ras “Blanc-Bleu-Belge”. Een échte nationale specialiteit én de trots van onze lokale producenten. De reden daarvoor? Het vlees is mals, vol van smaak en vetarm. Bovendien voldoet het rundvlees van "Delhaize Selection" aan alle criteria van het "Belbeef"-label. Daarmee garanderen we kwaliteit en zetten we ons in voor de ondersteuning van het imago van het Belgische rundvlees. Het overgrote deel van ons rundvlees is Belgisch. Naast ons Belgisch assortiment geven we je met de producten van "Beef of Europe" een culinaire trip door Europa. 

Ook ons varkensvlees wordt onder toeziend oog gekozen. Maar liefst 98% van ons assortiment is Belgisch. Delhaize kent elke varkensboer persoonlijk en gaat dan ook regelmatig langs op de boerderij. In de zoektocht naar vlees van de beste kwaliteit, kozen we voor een exclusief rustiek varkensras dat voortkomt uit de natuurlijke selectie van Piétrain-varkens. Omdat ze het label ‘Beter voor iedereen’ behalen kunnen we garanderen dat ze gevoed worden met topvoer met lijnzaad, dat van nature rijk is aan omega 3. Dat is belangrijk, want als de dieren goed eten, eet ook jij goed. Kortom, is het vlees met dit label heerlijk mals, zacht, van superieure kwaliteit en dat voor dezelfde prijs! We volgen en controleren de kwaliteit van de producten van het veld tot op je bord. 

Delhaize zorgt bij zowel varken- als rundvlees voor een "extra vergoeding bovenop de marktprijs". Op die manier kunnen we Belgische landbouwers ondersteunen en hen correct belonen voor hun werk. 

Daarnaast ligt er ook bio-rundsvlees, de Blonde d’Aquitaine en Limousin, in onze koelkasten. Dat komt er dankzij een samenwerking met 30 Belgische bio-boeren. De koeienrassen zijn karaktervol, het vlees heeft een donkerdere kleur en is wat meer gemarmerd waardoor het een belachelijk lekkere smaak heeft. De dieren groeien op in de Ardense weiden en komen niet in contact met chemicaliën, wél met uitstekend en gezond voer. Gedurende de laatste 2 maanden krijgen de dieren speciaal voer en granen – van op de boerderijen zelf of van in een speciaalzaak - om ze klaar te maken voor de slacht (extra lijnzaad, hierdoor krijgt het vlees een excellente omega 3-omega 6-verhouding). De dieren lopen van april tot eind november in de wei rond. Alleen in de winter staan ze op stal, om ze te beschermen tegen onze koude en natte winters. De hele keten van het voer tot aan het vlees wordt voortdurend gecontroleerd. Zo garanderen we altijd topkwaliteit!

Belgische producten om van te smullen:

Dankzij deze producenten heeft Delhaize dagelijks vers vlees

Raf De Gusseme 

Al 47 jaar steekt runderboer Raf De Gusseme de handen uit de mouwen op zijn boerderij, ondertussen krijgt hij daarbij ook hulp van zijn zoon. Het rundsvlees voldoet dankzij hun harde werk aan criteria van het ‘Belbeef-label’. Zo garanderen we topkwaliteit en zetten we ons in voor de ondersteuning van het imago van het Belgische rundvlees. 

Daniel Lejeune 

2 kilometer uit het Waalse dorp Thieusies vind je omringd door een gigantisch lappendeken van akkers en velden de boerderij van Daniel Lejeune waar hij al 40 jaar druk in de weer is. Op die velden grazen zijn 350 koeien in alle rust.  

Laurent Renson

Tussen bossen en eindeloze velden, net buiten Namen, vind je in het pittoreske dorpje Ohey de varkensboerderij van Laurent Renson. De harde stiel waar de nodige zorgzaamheid voor nodig is, is er eentje waarvoor Laurent met plezier elke dag vroeg opstaat.