Recept zoekresultatenVarkenshaasje met champignons
Delhaize logo
  • Varkenshaasje met champignons
    A

Varkenshaasje met champignons

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

3 op 5
Vaderdag,Romantisch diner
Hoofdgerecht
Varkenshaasje met champignonsA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 700 g varkenshaasje
  • 250 g bruine champignons
  • 15 cl droge witte wijn
  • 10 cl room
  • 2 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 1 el gedroogde salie
  • 1 ui
  • 15 g boter
  • 2 e.l. olijfolie

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Filet pur | Ardens | Varken

Delhaize

Filet pur | Ardens | Varken

2 × +/- 520 gr

+/-€18,78

Belgische | Champignons

Delhaize

Belgische | Champignons

250 gr

€1,49

alcoholvrije wijn wit

Night Orient

alcoholvrije wijn wit

75 cl

€5,99

Room 20%

Delhaize

Room 20%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,75

Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g

Maizena

Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g

250 gr

€2,29

Salie | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Salie | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Reeds in je keuken

Zachte boter | Opgeklopt

Balade

Zachte boter | Opgeklopt

130 gr

€2,99

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
+/-€33,08

Begin met koken

Bereidingstijd: 40 min

  1. Verwarm de olie en de boter in een grote sauteuse en bak er de varkenshaasjes aan alle kanten goudbruin in op hevig vuur. Voeg de gehakte ui toe, de salie, de fijngesneden champignons, peper, zout en laat 5 min op zacht vuur stoven.
  2. Voeg de witte wijn toe, roer de bakresten los, zet een deksel op de pan en laat 10 min op zacht vuur sudderen.
  3. Draai de varkenshaasjes om en laat alles nog 5 min zonder deksel bakken. Doe er de room bij en het bindmiddel, laat nog 5 min sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Snijd de varkenshaasjes in dikke plakken en serveer ze warm met de saus.

Kooktip

Dien op met gestoomde of in olijfolie gebakken krielaardappelen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 503; energie (kCal): 120; vetten (g): 4,9; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 2,6; suikers (g): 0,9; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 15,4; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 561,72
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 503; energie (kCal): 120; vetten (g): 4,9; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 2,6; suikers (g): 0,9; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 15,4; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 561,72
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vaderdag,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht
  • Varkenshaasje met champignons
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Filet pur | Ardens | Varken

Delhaize

Filet pur | Ardens | Varken

2 × +/- 520 gr

+/-€18,78

Belgische | Champignons

Delhaize

Belgische | Champignons

250 gr

€1,49

alcoholvrije wijn wit

Night Orient

alcoholvrije wijn wit

75 cl

€5,99

Room 20%

Delhaize

Room 20%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,75

Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g

Maizena

Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g

250 gr

€2,29

Salie | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Salie | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Reeds in je keuken

Zachte boter | Opgeklopt

Balade

Zachte boter | Opgeklopt

130 gr

€2,99

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
+/-€33,08