OverslaanDelhaize logo
Recept zoekresultatenVarkenshaasje met champignons
Recept zoekresultatenVarkenshaasje met champignons
Delhaize logo
  • Varkenshaasje met champignons
    Nutri-Score A

Varkenshaasje met champignons

Varkenshaasje met champignonsA
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 700 g varkenshaasje
  • 250 g bruine champignons
  • 15 cl droge witte wijn
  • 10 cl room
  • 2 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 1 el gedroogde salie
  • 1 ui
  • 15 g boter
  • 2 e.l. olijfolie
  • 700 g varkenshaasje
  • 250 g bruine champignons
  • 15 cl droge witte wijn
  • 10 cl room
  • 2 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 1 el gedroogde salie
  • 1 ui
  • 15 g boter
  • 2 e.l. olijfolie

Begin met koken

: 40 min
  1. 1
    Verwarm de olie en de boter in een grote sauteuse en bak er de varkenshaasjes aan alle kanten goudbruin in op hevig vuur. Voeg de gehakte ui toe, de salie, de fijngesneden champignons, peper, zout en laat 5 min op zacht vuur stoven.
  2. 2
    Voeg de witte wijn toe, roer de bakresten los, zet een deksel op de pan en laat 10 min op zacht vuur sudderen.
  3. 3
    Draai de varkenshaasjes om en laat alles nog 5 min zonder deksel bakken. Doe er de room bij en het bindmiddel, laat nog 5 min sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
  4. 4
    Snijd de varkenshaasjes in dikke plakken en serveer ze warm met de saus.
  1. 1
    Verwarm de olie en de boter in een grote sauteuse en bak er de varkenshaasjes aan alle kanten goudbruin in op hevig vuur. Voeg de gehakte ui toe, de salie, de fijngesneden champignons, peper, zout en laat 5 min op zacht vuur stoven.
  2. 2
    Voeg de witte wijn toe, roer de bakresten los, zet een deksel op de pan en laat 10 min op zacht vuur sudderen.
  3. 3
    Draai de varkenshaasjes om en laat alles nog 5 min zonder deksel bakken. Doe er de room bij en het bindmiddel, laat nog 5 min sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
  4. 4
    Snijd de varkenshaasjes in dikke plakken en serveer ze warm met de saus.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 503; energie (kCal): 120; vetten (g): 4,9; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 2,6; suikers (g): 0,9; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 15,4; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 561,72
Vaderdag,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Filet pur | Ardeens | Varken
    2 × +/- 520 gr
    +/-€
    9
    33
  • Delhaize Witte champignons | Belgisch
    250 gr
    1
    49
  • Condado Real Castilla y Léon
    75 cl
    2+1 gratis
    4
    99
  • Inex Room 40%
    20 cl
    2de tegen -50%
    2
    09
  • Maizena Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
    250 gr
    2
    39
  • Santa Maria Kruiden | Salie
    6 gr
    -10% voor 3
    1
    75
  • Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
    1
    99
  • Reeds in je keuken

  • Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    59
  • Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    39

Totaal:

+/-€33,36