Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week 🛒🚗Geniet van gratis collect met de code COLFREE!> Profiteer ervan! <

BlogpaginaBeter etenLokaalEen heerlijk streekbiertje voor de dorst!
Lokaal
Telers & boeren

Een heerlijk streekbiertje voor de dorst!

Wat hebben Averbode, Brussels Beer Project, Liefmans, St Hubertus, Hapkins, Fourchette en Oud Beersel allemaal met elkaar gemeen? Het zijn heerlijke streekbieren van bij ons die àltijd smaken. Of je nu houdt van een krachtig, blond of bruin bier: er is werkelijk voor iedereen een smaak naar keuze! Maar die keuzestress om uit alle toppers te kiezen...

Het abdijbier van Averbode een eerbetoon aan een rijk verleden. Het bier wordt jammer niet meer in de abij gebrouwen, maar in een brouwerij waar duurzaamheid centraal staat.

Brussels beer project is een uniek concept. Elke maand wordt er een nieuw bier gebrouwen waarvan alleen de beste blijven bestaan. De populairste bieren worden ook wel hun 'all-stars' genoemd. Daarnaast hebben ze ook nog een selectie van barrel aged bieren.

De Liefmansbrouwerij bestaat al van de 18de eeuw. Dankzij deze rijke geschiedenis is het bier wat het is vandaag. Zoals door Jacobus Liefmans uitgekozen, bevind de brouwerij zich nog steeds aand de Scheldeoever in Oudenaarde.

Hoewel het Sint-Hubertusbier gecreëerd is in de 21ste eeuw, draagt het wel een rijke geschiedenis mee. Met inspiratie uit het mytische verhaal van Sint-Hubertus en de Ardennen met zijn machtige herten.

In het typische brouwproces van Hapkin worden de verschillende hopsoorten in 4 keer toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat Hapkin zijn fruitige toets heeft met subtiele hopbitterheid.

Dit unieke bier is anders dan je andere bieren. Wist je dat je Fourchette best drinkt uit een wijnglas? Je schenkt het ook best in van een hoogte om het overtollig gas te laten ontsnappen.

Deze brouwerij bestaat al van 1882. Het is vooral bekend voor haar traditioneel gebrouwen Lambiek. Lambiek kan soms tot drie jaar rijpen op houten vaten. Door het gisten van zure krieken op de lambiek krijg je de unieke oude kriek.

Breng een virtueel bezoek aan onze lokale producten

Benieuwd hoe het er bij onze lokale producenten aan toegaat? Breng een virtueel bezoek aan onze boeren en ontdek het leven op de boerderijen. Stap door de poort en kies welke boer je wilt bezoeken. Loop rond in de boerderij, kijk om je heen en bekijk de video's. Na het bezoek kan je meedoen met de Belhaize quiz én maak je kans om een goodiebag te winnen. Klik hier

Belgische producten om van te smullen: