Recept zoekresultatenVarkenskoteletten met ajuin, geroosterde aardappelen en wortelen
Delhaize logo
  • Varkenskoteletten met ajuin, geroosterde aardappelen en wortelen

Varkenskoteletten met ajuin, geroosterde aardappelen en wortelen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Varkenskoteletten met ajuin, geroosterde aardappelen en wortelen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 biologische varkenskoteletten
  • 500 g biowortelen
  • 500 g bio-uien
  • 750 g biofrietaardappelen
  • 1 el biologische Luikse siroop
  • 200 ml biokalfsbouillon
  • 1 kl biomosterd
  • 6 el bio olijfolie
  • 80 g boter bio
  • 3 teentjes bioknoflook
  • 4 takjes biotijm in pot
  • 4 takjes biorozemarijn in pot
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Wortelen | Fijn
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,18 €/kg
    €1,59
    F2013111900302710000
  • Karneboter | Bio
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    13,56 €/kg
    €3,39
    F1994112900100500000
  • Reeds in je keuken
  • Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    45 gr
    30,00 €/kg
    €1,35
    S2021021000507950000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 50 min.

    1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de wortelen en meng ze in een ovenschaal met 2 eetlepels olijfolie, peper, zout en takjes tijm. Meng in een andere schaal de in vier gesneden aardappelen met 4 el olijfolie, de volledige ongepelde teentjes knoflook, rozemarijn, peper en zout. Bak de 2 schalen 40 minuten in de oven.
    2. Snij ondertussen de uien in halve ringen, niet te dun. Bak ze op matig vuur met 50 g boter tot ze goudbruin zijn. Voeg de kalfsbouillon, Luikse siroop en mosterd toe. Zet het vuur zeer laag. Kruid bij.
    3. 15 min voor het einde van de baktijd van de 2 ovenschalen, bakt u de varkenskoteletten op middelhoog vuur in een grote koekenpan met de rest van de boter, peper en zout,
    4. Serveer het vlees met de uiensaus, samen met de geroosterde aardappelen en wortelen.

    Tip: Win 10 minuten bij het koken door de wortelen in de lengte in 2 te snijden en de aardappelen in kleinere kwartjes.

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Hoofdgerecht
    Hoofdgerecht
    • Varkenskoteletten met ajuin, geroosterde aardappelen en wortelen

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Wortelen | Fijn
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,18 €/kg
    €1,59
    F2013111900302710000
  • Karneboter | Bio
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    13,56 €/kg
    €3,39
    F1994112900100500000
  • Reeds in je keuken
  • Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    45 gr
    30,00 €/kg
    €1,35
    S2021021000507950000