Recept zoekresultatenVarkensstoofvlees op Kempense wijze
Recept zoekresultatenVarkensstoofvlees op Kempense wijze
Delhaize logo
  • Varkensstoofvlees op Kempense wijze
    Nutri-Score A

Varkensstoofvlees op Kempense wijze

Varkensstoofvlees op Kempense wijzeA
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 50 cl blond bier
  • 2 el wijnazijn
  • 4 uien
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 el bruine suiker
  • 3 el arachideolie
  • 1 g boter
  • 2 el bloem
  • 1 kg varkensstoofvlees
  • peper
  • 50 cl blond bier
  • 2 el wijnazijn
  • 4 uien
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 el bruine suiker
  • 3 el arachideolie
  • 1 g boter
  • 2 el bloem
  • 1 kg varkensstoofvlees
  • peper

Begin met koken

: 30 min + 2 uur stoven
  1. 1
    Doe 2 eetlepels olie in een stoofpot en fruit er de gehakte uien in op zacht vuur.
  2. 2
    Verwarm ondertussen de boter en 1 eetlepel olie in een grote braadpan en bak er het vlees aan alle kanten goudbruin in op hoog vuur. Kruid met peper en zout.
  3. 3
    Bestrooi de uien met de bloem, roer 1 min., voeg dan 2/3 van het bier toe. Doe er het vlees bij, de azijn, de suiker en de laurierblaadjes. Meng goed.
  4. 4
    Giet de rest van het bier in de braadpan, roer de bakresten los en giet alles in de stoofpot. Dek af en laat 2 uur stoven op heel zacht vuur, roer af en toe om.
  5. 5
    Breng op smaak met peper en zout. Serveer warm met puree of frieten.
  1. 1
    Doe 2 eetlepels olie in een stoofpot en fruit er de gehakte uien in op zacht vuur.
  2. 2
    Verwarm ondertussen de boter en 1 eetlepel olie in een grote braadpan en bak er het vlees aan alle kanten goudbruin in op hoog vuur. Kruid met peper en zout.
  3. 3
    Bestrooi de uien met de bloem, roer 1 min., voeg dan 2/3 van het bier toe. Doe er het vlees bij, de azijn, de suiker en de laurierblaadjes. Meng goed.
  4. 4
    Giet de rest van het bier in de braadpan, roer de bakresten los en giet alles in de stoofpot. Dek af en laat 2 uur stoven op heel zacht vuur, roer af en toe om.
  5. 5
    Breng op smaak met peper en zout. Serveer warm met puree of frieten.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 562; energie (kCal): 135; vetten (g): 7,9; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 4; suikers (g): 1,6; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 10,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 685,8
Belgisch
Kids
Diner
Herfst,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • St. Feuillien Blond bier | 7,5% alc | 3+1
    4 x 33 cl
    Promo
    • Leeggoedkosten
    4
    95
  • Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
    1
    99
  • Santa Maria Kruiden | Laurierblaadjes
    2 × 4 gr
    2
    15
  • Tienen-Tirlemont Cassonade
    500 gr
    1
    65
  • Delhaize Filet pur | Ardens | Varken
    2 × +/- 520 gr
    +/-€
    9
    33
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Olie | Arachide
    1 l
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    3
    19
  • Fleur De Sel Boter | Gezouten
    250 gr
    -20%
    3
    35
    €4,19
  • Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    0
    39
  • Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    38 gr
    1
    19

Totaal:

+/-€31,55