Recept zoekresultatenVarkensstoofvlees op Kempense wijze
Delhaize logo
  • Varkensstoofvlees op Kempense wijze
    A

Varkensstoofvlees op Kempense wijze

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

4 op 5
Kids
Hoofdgerecht
Varkensstoofvlees op Kempense wijzeA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 50 cl blond bier
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • 4 uien
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 3 eetlepels arachideolie
  • 1 klontje boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 kg varkensstoofvlees
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Cassonade
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    500 gr
    3,30 €/kg
    €1,65
    S1994122700151720000
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35
    Afhaling vanaf 01/02
    S2015090100390510000
  • Droge uien | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100315100000
  • Azijn | Rode wijn
    50 cl
    3,50 €/l
    €1,75
    S1993063000007030000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min + 2 uur stoven

    1. Doe 2 eetlepels olie in een stoofpot en fruit er de gehakte uien in op zacht vuur.
    2. Verwarm ondertussen de boter en 1 eetlepel olie in een grote braadpan en bak er het vlees aan alle kanten goudbruin in op hoog vuur. Kruid met peper en zout.
    3. Bestrooi de uien met de bloem, roer 1 min., voeg dan 2/3 van het bier toe. Doe er het vlees bij, de azijn, de suiker en de laurierblaadjes. Meng goed.
    4. Giet de rest van het bier in de braadpan, roer de bakresten los en giet alles in de stoofpot. Dek af en laat 2 uur stoven op heel zacht vuur, roer af en toe om.
    5. Breng op smaak met peper en zout. Serveer warm met puree of frieten.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 562; energie (kCal): 135; vetten (g): 7,9; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 4; suikers (g): 1,6; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 10,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 685,8
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Kids
    Diner
    Herfst,Winter
    Hoofdgerecht
    • Varkensstoofvlees op Kempense wijze
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Cassonade
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    500 gr
    3,30 €/kg
    €1,65
    S1994122700151720000
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35
    Afhaling vanaf 01/02
    S2015090100390510000
  • Droge uien | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100315100000
  • Azijn | Rode wijn
    50 cl
    3,50 €/l
    €1,75
    S1993063000007030000