Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week 🛒🚗Geniet van gratis collect met de code COL8!> Profiteer ervan! <

Productterugroeping:« 200G DLL COOKIES DOUBLE CHOCOLATE van het merk Delhaize »Lees meer >

BlogpaginaBeter etenLokaalFruit en groenten bij Delhaize
Lokaal
Ons lokaal aanbod
Telers & boeren

Fruit en groenten bij Delhaize: zo veel mogelijk lokaal en seizoensgebonden

Heerlijke groenten en sappig fruit, dat vind je bij Delhaize. We proberen het hele jaar door zoveel mogelijk Belgische producten aan te prijzen die hand in hand gaan met de seizoenen. 

Ons uitgebreid assortiment fruit en groenten bestaat voor 70% uit Belgische lekkernijen. Deze producten met Belgische origine vullen we aan met Europese producten wanneer de volumes hier onvoldoende groot zijn of wanneer de producten daar wel binnen seizoen zijn. En met exotische producten van buiten de Europese Unie die slechts in uiterst beperkte mate in ons klimaat geproduceerd kunnen worden. 

Producten van om de hoek

Delhaize zet zich dagelijks in voor lange termijn én exclusieve samenwerkingen met producenten van om de hoek, die we persoonlijk kennen. We zorgen daarbij voor een correcte prijs voor de producten voor zowel de telers als jullie.  

Wist je bijvoorbeeld dat een groot deel van onze tomaten in de Antwerpse Kempen groeien? Dankzij de passie van onze telers zijn ze sappig en lekker. Maar ook onze radijzen zijn van Belgische topkwaliteit. Ze maken deel uit van de knolgewassen en staan bekend om hun pittige, peperachtige smaak. Die bekomen ze door te groeien in de Dilbeekse grond. Onze aardappelen komen dan weer uit de landbouwgemeente bij uitstek: Thorembais-les-Béguines. Daar worden dag in dag uit de Pomuni kwaliteitsaardappelen geteeld. Je zou voor minder met plezier door onze fruit en groenten afdeling wandelen met je caddie.   

Belgische producten om van te smullen:

Hans et Ben Muyshondt 

Tussen Waver en Namen ligt het schilderachtige dorpje Thorembais-les-Béguines, deelgemeente van Perwez. Sinds jaar en dag bekend voor zijn diverse landbouwactiviteiten. Geen wonder dus dat Hans en Ben hier op hun bedrijf Pomuni Fresh kwaliteitsaardappelen voor Delhaize (en voor jullie dus!) telen.  

Jolien Vanden Berghe

In de groene rand van Brussel kom je in het Pajottenland terecht. Hier groeien onder andere de radijsjes van Jolien. Haar doel? Zo dicht mogelijk bij het team en de producten staan. Zo streeft  ze naar kwaliteit en diversiteit.   

Hans Van Gool et Karin Geluykens van Den Berk Délice

In het noordoosten van de provincie Antwerpen vind je het Kempische Oud-Turnhout, waar tomatentelers Hans en Karin al 30 jaar lang hun passie voor tomaten delen. Dat resulteert in tomaten van topkwaliteit, met een heerlijke frisse smaak.