Recept zoekresultatenTagliata van rundvlees in een kruidenkorst
Delhaize logo
  • A
  • Tagliata van rundvlees in een kruidenkorst

Tagliata van rundvlees in een kruidenkorst

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Tagliata van rundvlees in een kruidenkorstA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 côte à l’os (± 800 g)
  • 200 g extra fijne sperziebonen
  • 1 venkel
  • 1 kleine rode ui
  • 1 biocitroen
  • 1 à 2 paprika’s in azijn El Corte Inglés
  • 50 g parmigiano
  • 1 el ruwe rietsuiker
  • 4 el balsamicoazijn
  • 6 el olijfolie
  • 1/2 bussel koriander
  • 1/2 bussel basilicum
  • 3 takjes oregano
  • 3 takjes tijm
  • 3 takjes rozemarijn
  • 2 kl grof zeezout
  • peper

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bonen | Extra fijn | Verpakt

Delhaize

Bonen | Extra fijn | Verpakt

200 gr

€1,79

Venkel

Delhaize

Venkel

500 gr

€1,69

Rode uien | Netje

Delhaize

Rode uien | Netje

400 gr

€1,99

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Paprikamix

Delhaize

Paprikamix

500 gr

€2,75

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,59

Cassonade

Tienen-Tirlemont

Cassonade

500 gr

€1,59

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Basilicum | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Basilicum | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Kruiden | Oregano

Santa Maria

Kruiden | Oregano

30 gr

€5,75

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Zeezout | Grof

La Baleine

Zeezout | Grof

500 gr

€1,39

Reeds in je keuken

Azijn | Balsamico | Modena | Bio

Delhaize

Azijn | Balsamico | Modena | Bio

25 cl

Kleine Leeuw, kleine prijsBio

€2,39

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€27,21

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min.

  1. Haal de côte à l’os minstens 30 min. op voorhand uit de koelkast.
  2. Rasp de citroenzeste fijn of snijd hem in fijne staafjes. Hak de rode ui, de paprika’s (2 el), de koriander, de oregano, de rozemarijn en de plukjes tijm (hak de kruiden niet volledig, maar houd een paar takjes apart voor de afwerking). Meng alles met het grof zeezout.
  3. Verwarm een grillpan zonder toevoeging van vetstof op een hoog vuur. Smeer de côte à l’os in met olie en schroei hem 1 min. per kant dicht. Leg het vlees op een plank en verlaag het vuur tot het minimum. Bestrijk het vlees met de helft van het kruidenmengsel en druk goed aan. Draai de côte à l’os om in de braadpan en bak hem 3 min. op een zacht vuurtje. Bestrijk de andere kant met de rest van de kruiden, druk goed aan, draai het vlees opnieuw om en bak het nog 3 min. Leg de côte à l’os op een plank, bedek hem met aluminiumpapier en laat minstens 10 min. rusten.
  4. Meng intussen het citroensap met de suiker, de balsamicoazijn, 4 el olijfolie, peper, zout en het gehakte basilicum.
  5. Kook de prinsessenboontjes 2 à 3 min. in kokend gezouten water en laat ze in ijskoud water schrikken. Houd het loof van de venkel apart, verwijder de steeltjes en snijd de knol met de mandoline in ultrafijne plakjes. Dresseer alles op de dienschotel en giet er de dressing over.
  6. Verwijder het been van de côte à l’os. Snijd het vlees in sneetjes en schik ze op de groenten. Bestrooi met het venkelloof, de rest van de kruiden en parmigianoschilfers. Dien meteen op.

Tip: voor mooie sappige sneetjes, moet je de côte à l’os schuin snijden en niet verticaal.

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Energie: 401 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Gluten vrij
Hoofdgerecht
  • A
  • Tagliata van rundvlees in een kruidenkorst

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bonen | Extra fijn | Verpakt

Delhaize

Bonen | Extra fijn | Verpakt

200 gr

€1,79

Venkel

Delhaize

Venkel

500 gr

€1,69

Rode uien | Netje

Delhaize

Rode uien | Netje

400 gr

€1,99

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Paprikamix

Delhaize

Paprikamix

500 gr

€2,75

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,59

Cassonade

Tienen-Tirlemont

Cassonade

500 gr

€1,59

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Basilicum | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Basilicum | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Kruiden | Oregano

Santa Maria

Kruiden | Oregano

30 gr

€5,75

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Zeezout | Grof

La Baleine

Zeezout | Grof

500 gr

€1,39

Reeds in je keuken

Azijn | Balsamico | Modena | Bio

Delhaize

Azijn | Balsamico | Modena | Bio

25 cl

Kleine Leeuw, kleine prijsBio

€2,39

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€27,21