Terugroeping product:«La Fermière liégeois » vermoedelijk ontwikkeling van melkzuurbacteriën die een organoleptisch defect veroorzaken.Meer info >

Recept zoekresultatenTagliata van rundvlees in een kruidenkorst
Recept zoekresultatenTagliata van rundvlees in een kruidenkorst
Delhaize logo
A

Tagliata van rundvlees in een kruidenkorst

Tagliata van rundvlees in een kruidenkorstA
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1 côte à l’os (± 800 g)
  • 200 g extra fijne sperziebonen
  • 1 venkel
  • 1 kleine rode ui
  • 1 biocitroen
  • 1 à 2 paprika’s in azijn El Corte Inglés
  • 50 g parmigiano
  • 1 el ruwe rietsuiker
  • 4 el balsamicoazijn
  • 6 el olijfolie
  • 1/2 bussel koriander
  • 1/2 bussel basilicum
  • 3 takjes oregano
  • 3 takjes tijm
  • 3 takjes rozemarijn
  • 2 kl grof zeezout
  • peper
  • 1 côte à l’os (± 800 g)
  • 200 g extra fijne sperziebonen
  • 1 venkel
  • 1 kleine rode ui
  • 1 biocitroen
  • 1 à 2 paprika’s in azijn El Corte Inglés
  • 50 g parmigiano
  • 1 el ruwe rietsuiker
  • 4 el balsamicoazijn
  • 6 el olijfolie
  • 1/2 bussel koriander
  • 1/2 bussel basilicum
  • 3 takjes oregano
  • 3 takjes tijm
  • 3 takjes rozemarijn

Begin met koken

: 30 min.
1
Haal de côte à l’os minstens 30 min. op voorhand uit de koelkast.
2
Rasp de citroenzeste fijn of snijd hem in fijne staafjes. Hak de rode ui, de paprika’s (2 el), de koriander, de oregano, de rozemarijn en de plukjes tijm (hak de kruiden niet volledig, maar houd een paar takjes apart voor de afwerking). Meng alles met het grof zeezout.
3
Verwarm een grillpan zonder toevoeging van vetstof op een hoog vuur. Smeer de côte à l’os in met olie en schroei hem 1 min. per kant dicht. Leg het vlees op een plank en verlaag het vuur tot het minimum. Bestrijk het vlees met de helft van het kruidenmengsel en druk goed aan. Draai de côte à l’os om in de braadpan en bak hem 3 min. op een zacht vuurtje. Bestrijk de andere kant met de rest van de kruiden, druk goed aan, draai het vlees opnieuw om en bak het nog 3 min. Leg de côte à l’os op een plank, bedek hem met aluminiumpapier en laat minstens 10 min. rusten.
4
Meng intussen het citroensap met de suiker, de balsamicoazijn, 4 el olijfolie, peper, zout en het gehakte basilicum.
5
Kook de prinsessenboontjes 2 à 3 min. in kokend gezouten water en laat ze in ijskoud water schrikken. Houd het loof van de venkel apart, verwijder de steeltjes en snijd de knol met de mandoline in ultrafijne plakjes. Dresseer alles op de dienschotel en giet er de dressing over.
6
Verwijder het been van de côte à l’os. Snijd het vlees in sneetjes en schik ze op de groenten. Bestrooi met het venkelloof, de rest van de kruiden en parmigianoschilfers. Dien meteen op.
1
Haal de côte à l’os minstens 30 min. op voorhand uit de koelkast.
2
Rasp de citroenzeste fijn of snijd hem in fijne staafjes. Hak de rode ui, de paprika’s (2 el), de koriander, de oregano, de rozemarijn en de plukjes tijm (hak de kruiden niet volledig, maar houd een paar takjes apart voor de afwerking). Meng alles met het grof zeezout.
3
Verwarm een grillpan zonder toevoeging van vetstof op een hoog vuur. Smeer de côte à l’os in met olie en schroei hem 1 min. per kant dicht. Leg het vlees op een plank en verlaag het vuur tot het minimum. Bestrijk het vlees met de helft van het kruidenmengsel en druk goed aan. Draai de côte à l’os om in de braadpan en bak hem 3 min. op een zacht vuurtje. Bestrijk de andere kant met de rest van de kruiden, druk goed aan, draai het vlees opnieuw om en bak het nog 3 min. Leg de côte à l’os op een plank, bedek hem met aluminiumpapier en laat minstens 10 min. rusten.
4
Meng intussen het citroensap met de suiker, de balsamicoazijn, 4 el olijfolie, peper, zout en het gehakte basilicum.
5
Kook de prinsessenboontjes 2 à 3 min. in kokend gezouten water en laat ze in ijskoud water schrikken. Houd het loof van de venkel apart, verwijder de steeltjes en snijd de knol met de mandoline in ultrafijne plakjes. Dresseer alles op de dienschotel en giet er de dressing over.
6
Verwijder het been van de côte à l’os. Snijd het vlees in sneetjes en schik ze op de groenten. Bestrooi met het venkelloof, de rest van de kruiden en parmigianoschilfers. Dien meteen op.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Italiaans
Gluten vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Geribbelde schotel
1

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Venkel
500 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Prinsessenbonen
Delhaize Prinsessenbonen
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
19
Rode uien | Verpakt | Bio
Delhaize Rode uien | Verpakt | Bio
500 gr
Bio
    2
    09
    Citroenen 4 stuks | Bio
    Delhaize Citroenen 4 stuks | Bio
    500 gr
    Bio
      2
      29
      Paprika | Variabele kleuren | Bio
      Delhaize Paprika | Variabele kleuren | Bio
      330 gr
      Bio
        2
        99
        Parmigiano reggiano | Hard | Blok
        Delhaize Parmigiano reggiano | Hard | Blok
        250 gr
        6
        49
        Cassonade
        Tienen-Tirlemont Cassonade
        500 gr
        1
        59
        Koriander | Verpakt
        Delhaize Koriander | Verpakt
        20 gr
        1
        55
        Fijngesneden basilicum
        Delhaize Fijngesneden basilicum
        50 gr
        • frozen.external.af58c8a6.svg
        0
        89
        Kruiden | Oregano
        Santa Maria Kruiden | Oregano
        5 gr
        2
        95
        Tijm | Verpakt
        Delhaize Tijm | Verpakt
        20 gr
        1
        49
        Rozemarijn | Verpakt
        Delhaize Rozemarijn | Verpakt
        20 gr
        1
        55
        Zeezout | Grof
        Jozo Zeezout | Grof
        500 gr
        2
        49

        Reeds in je keuken

        Azijn | Balsamico | Modena | Bio
        Delhaize Azijn | Balsamico | Modena | Bio
        25 cl
        Bio
        • little-lione.external.82792960.svg
        2
        39
        Olijfolie | Extra vièrge
        Filippo Berio Olijfolie | Extra vièrge
        1 l
        17
        99
        Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
        Oxfam Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
        85 gr
        Bio
          4
          25
          Totaal:
          €28,56