Lokaal
Ons lokaal aanbod
Telers & boeren

Waar trek jij er vandaag op uit?

Test een van onze wandelingen uit en aarzel niet om jullie beste foto’s te delen op Facebook en Instagram (@delhaizebelgium en #hallogoebezigers!) Fijne wandeling!

Oost-Vlaanderen – Vier Uiterstenroute (lus 1)

De Vier Uiterstenroute brengt je 9 kilometer lang langs ‘de Vier Uitersten’ van het Scheldeland: Impe, Wanzele, Smetlede-Oordegem en Serskamp. De landelijke streek staat meest bekend om de kleine bossen en kostbare groengebieden. Mag je absoluut niet missen tijdens de tocht: de majestueuze Fauconniersmolen uit de 19de eeuw. Onderweg kom je met wat geluk ook de koeien van boer Raf tegen, al grazend in het landschap. Al 47 jaar steekt boer Raf De Gusseme de handen uit de mouwen op zijn boerderij, ondertussen doet hij dat met de hulp van zijn zoon. Elke dag genieten ze van de stiel én de prachtige omgeving waarin ze werken.  

9 km – gemiddeld – 2u 

Limburg – Bronnenwandeling in Voeren

Tijdens de bronnenwandeling ontdek je een mooi afgelegen stukje van Vlaanderen, de Voerstreek. Voor deze wandeling van 8,5 kilometer trek je best een paar stevige laarzen aan, want het pad ligt er soms nat bij. Onderweg kom je de typische bronnen tegen maar ook de typische vakwerkhuisjes in Veurs, kastelen, dassenburchten én de grazende koeien van boer Luc. Delhaize ging met hem een unieke samenwerking aan. Resultaat? Heerlijk verse biologische kwaliteitsmelk

8,30 km – moeilijk – 2u

Henegouwen - Zenne tot Rebecq

Zin in een uitdagende daguitstap? Dan is deze wandeling zeker iets voor jou. Maak een heerlijke picknick en trek erop uit! De wandeling start aan de bron van de Zenne en leidt je 20 kilometer lang langs pittoreske kerkjes tot in het centrum van de 19de-eeuwse stad Rebecq. Vroeger was Rebecq een grote molenstad. Maar daar blijven er nu nog twee van over: de Grand Moulin en de Petit Moulin. Niet ver van de molenstad ligt ook de boerderij van boer Daniel waar hij dagelijks met zijn vader voor zijn 350 koeien zorgt.  

20 km – gemakkelijk – 4u 

Wandelen In België: leer onze provincies al bewegend kennen

Wandelen, kuieren, slenteren. Hoe je het ook wil noemen. Als Goebeziger wandelen we graag. Zéker in eigen land. Zin om onze wondermooie regio’s, vol nieuwe ontdekkingen, mooie natuur én lekker eten te doorwandelen? Wij stippelden voor ieder van onze geliefde provincies een prachtige route uit. 

Namen – Gesves kunstpad

De wandeling door het kunstpad van Gesves is zeker bijzonder te noemen. De wandeling op het kunstpad brengt je niet alleen langs mooie natuur. Nee, hij gaat ook nog eens hand in hand met het ontdekken van – je raadt het al -, kunstwerken. Zo kan je onder andere een lichtkathedraal bezichtigen die perfect in het landschap past. Niet ver van het kunstpad vind je ook de varkensboerderij van boer Laurent. Voor de harde stiel waar de nodige zorgzaamheid voor nodig is, staat Laurent elke dag met plezier vroeg op.

13 km – gemiddeld – 2u45

Luxemburg – Vielsalm

Mag het wat sportiever zijn? Dan zal je je in Vielsalm als een vis in het water voelen. Het heuvellandschap is de perfecte uitdaging voor de ervaren wandelaar. De beklimming van het Luxemburgse landschap is voluptueus en uitdagend. Onderweg kan je genieten van het prachtige landschap in de Ardennen. Dat is ook het geval voor Thibault en zijn koeien. Thibault produceert  bio-melk, dat betekent in de praktijk met meer grasland werken. Op de boerderij worden de koeien dus voornamelijk gevoed met gras. Van april tot oktober kunnen ze hier naar hartelust grazen.

13.5 km – moeilijk – 3u15 

Waals Brabant - La Balade des 3 Clochers

Deze landelijke route laat je meer dan 8 kilometer lang het hart van de Haspengouwse Brabançonne ontdekken. Onderweg kom je 3 pittoreske kerkjes tegen in het rustieke dorp Malèves-Sainte Marie-Wastines. Kuier langs de rivier Orbais en loop langs de bijzondere route. De velden die je tegenkomt? Die zijn waarschijnlijk van boeren Hans en Ben. Sinds mensenheugenis is de regio bekend voor zijn diverse landbouwactiviteiten. Geen wonder dus dat Hans en Ben hier in hun bedrijf Pomuni Fresh kwaliteitsaardappelen telen.  

8,7 km – gemiddeld – 1u45 

Antwerpen – De liereman

In de Antwerpse Kempen ligt een van de oudste natuurgebieden van België: de Liereman. Wat mag je verwachten van dit landschap? Wel, het duinenpad brengt je 5,5 km lang door bossen, heide, graslanden, stuifduinen en vennen. Dit natuurgebied is daarnaast ook de thuis van heel wat bijzondere dieren zoals de nachtzwaluw en de rugstreeppad. In het noordoosten van de provincie Antwerpen vind je het Kempische Oud-Turnhout, waar tomatentelers Hans en Karin al 30 jaar lang hun passie voor tomaten delen. Dat resulteert in tomaten van topkwaliteit, met een heerlijke frisse smaak.   

5,5 km – gemakkelijk – 1u15 

Vlaams Brabant – Wandeling Kasteel Groot-Bijgaarden

Net buiten Brussel vind je het Kasteel van Groot-Bijgaarden. Door deze stedelijke wandeling kan je de gemeente in het Pajottenland ontdekken. Je komt tal van prachtige oude monumenten tegen. Maar dé blikvanger bij uitstek is het Kasteel van de gemeente. In het park alleen al staan in het voorjaar meer dan 1 miljoen bloeiende voorjaarsbollen. Niet ver hiervandaan groeien ook  de radijsjes van Jolien Vanden Berghe. Haar doel? Zo dicht mogelijk bij het team en de producten staan. Zo streeft ze naar kwaliteit en diversiteit.   

4,19 km – gemakkelijk – 50min 

West-Vlaanderen - Door de dreven in Westvleteren

Een wandeling boordevol ontdekkingen en afwisselende landschappen, dat krijg je wanneer je aan de ‘Door de dreven’-wandeling begint. De wandeling neemt je mee langs heel wat historische monumenten en het mooie West-Vlaamse landschap. Nog een reden om naar Westvleteren te trekken? De smakelijke bio-melk van vader Antoon en zoon Jakob Devreese. In het West-Vlaamse Lo-Reningen laten zij dagelijks hun koeien grazen. Resultaat? Verse bio-melk, smakelijk op zich én in andere verse producten.

10.8 km – moeilijk – 2u30