Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week 🛒🚗Geniet van gratis collect met de code COLFREE!> Profiteer ervan! <

BlogpaginaBeter etenLokaalWandelen In België
Lokaal
Telers & boeren

Waar trek jij er vandaag op uit?

Test een van onze wandelingen uit en aarzel niet om jullie beste foto’s te delen op Facebook en Instagram (@delhaizebelgium en #hallogoebezigers!) Fijne wandeling!

Oost-Vlaanderen – Vier Uiterstenroute (lus 1)

De Vier Uiterstenroute brengt je 9 kilometer lang langs ‘de Vier Uitersten’ van het Scheldeland: Impe, Wanzele, Smetlede-Oordegem en Serskamp. De landelijke streek staat meest bekend om de kleine bossen en kostbare groengebieden. Mag je absoluut niet missen tijdens de tocht: de majestueuze Fauconniersmolen uit de 19de eeuw. Onderweg kom je met wat geluk ook de koeien van boer Raf tegen, al grazend in het landschap. Al 47 jaar steekt boer Raf De Gusseme de handen uit de mouwen op zijn boerderij, ondertussen doet hij dat met de hulp van zijn zoon. Elke dag genieten ze van de stiel én de prachtige omgeving waarin ze werken.

9 km – gemiddeld – 2u

Limburg – Bronnenwandeling in Voeren

Tijdens de bronnenwandeling ontdek je een mooi afgelegen stukje van Vlaanderen, de Voerstreek. Voor deze wandeling van 8,5 kilometer trek je best een paar stevige laarzen aan, want het pad ligt er soms nat bij. Onderweg kom je de typische bronnen tegen maar ook de typische vakwerkhuisjes in Veurs, kastelen, dassenburchten én de grazende koeien van boer Luc. Delhaize ging met hem een unieke samenwerking aan. Resultaat? Heerlijk verse biologische kwaliteitsmelk

8,30 km – moeilijk – 2u

Henegouwen - Zenne tot Rebecq

Zin in een uitdagende daguitstap? Dan is deze wandeling zeker iets voor jou. Maak een heerlijke picknick en trek erop uit! De wandeling start aan de bron van de Zenne en leidt je 20 kilometer lang langs pittoreske kerkjes tot in het centrum van de 19de-eeuwse stad Rebecq. Vroeger was Rebecq een grote molenstad. Maar daar blijven er nu nog twee van over: de Grand Moulin en de Petit Moulin. Niet ver van de molenstad ligt ook de boerderij van boer Daniel waar hij dagelijks met zijn vader voor zijn 350 koeien zorgt.

20 km – gemakkelijk – 4u

Luxemburg – Vielsalm

Mag het wat sportiever zijn? Dan zal je je in Vielsalm als een vis in het water voelen. Het heuvellandschap is de perfecte uitdaging voor de ervaren wandelaar. De beklimming van het Luxemburgse landschap is voluptueus en uitdagend. Onderweg kan je genieten van het prachtige landschap in de Ardennen. Dat is ook het geval voor Thibault en zijn koeien. Thibault produceert bio-melk, dat betekent in de praktijk met meer grasland werken. Op de boerderij worden de koeien dus voornamelijk gevoed met gras. Van april tot oktober kunnen ze hier naar hartelust grazen.

13.5 km – moeilijk – 3u15

Namen – Gesves kunstpad

De wandeling door het kunstpad van Gesves is zeker bijzonder te noemen. De wandeling op het kunstpad brengt je niet alleen langs mooie natuur. Nee, hij gaat ook nog eens hand in hand met het ontdekken van – je raadt het al -, kunstwerken. Zo kan je onder andere een lichtkathedraal bezichtigen die perfect in het landschap past. Niet ver van het kunstpad vind je ook de varkensboerderij van boer Laurent. Voor de harde stiel waar de nodige zorgzaamheid voor nodig is, staat Laurent elke dag met plezier vroeg op.

13 km – gemiddeld – 2u45

Wandelen in België: ontdek al wandelend de omgeving rond onze lokale producenten