Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week 🛒🚗Geniet van gratis collect met de code COLFREE!> Profiteer ervan! <

BlogpaginaBeter etenLokaalMals Oost-Vlaams rundvlees van boer Raf uit Lede
Lokaal
Telers & boeren

Mals Oost-Vlaams rundvlees van boer Raf uit Lede

Al 47 jaar steekt boer Raf De Gusseme de handen uit de mouwen op zijn boerderij, ondertussen doet hij dat met de hulp van zijn zoon. Dankzij hun harde werk voldoet hun rundvlees aan de criteria van het ‘Belbeef-label’. Dit label garandeert topkwaliteit en zet zich in voor de ondersteuning van het imago van het Belgische rundvlees. En die expertise? Dat proef je! Raf geeft ook een tip die vertelt hoe je ervoor zorgt dat alles nog beter smaakt. “Haal het vlees tijdig uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen. Kruid het lekker af, voor en na het de pan ingaat. Mijn favoriet stukje is minder bekend, maar daarom niet minder bemind: het zenuwstuk. Ideaal om een heerlijk stoofpotje of steak op tafel te toveren.

 

Breng een virtueel bezoek aan onze lokale producten

Benieuwd hoe het er bij onze lokale producenten aan toegaat? Breng een virtueel bezoek aan onze boeren en ontdek het leven op de boerderijen. Stap door de poort en kies welke boer je wilt bezoeken. Loop rond in de boerderij, kijk om je heen en bekijk de video's. Na het bezoek kan je meedoen met de Belhaize quiz én maak je kans om een goodiebag te winnen. Klik hier

Belgische producten om van te smullen:

Ervaar het boerderijleven van boer Raf in Oost-Vlaanderen

Dagelijks zijn de twee druk aan het werk om hun 270 dieren te verzorgen. Opstaan in de vroege uurtjes en een zware stiel, neemt boer Raf er met plezier bij. “Boer ben je niet voor even, maar voor het leven. Het zit in onze genen”, vertelt hij passioneel.  

Wie “Belgisch Witblauw” runderen zegt, zegt werken met dieren met een rustig karakter. Ze krijgen alle vrijheid om te grazen en worden gevoederd met op de boerderij gekweekte of niet verkochte gewassen zoals maïs, bietenpulp en verschillende soorten granen. Als je deze dieren dag na dag met de nodige toewijding en kennis van zaken verzorgt, proef je dat in je bord – daarvan is Raf overtuigd. Delhaize wil een voortrekkersrol spelen in de ondersteuning van de Belgische landbouwers, zodat ze correct beloond worden voor hun werk. Deze financiële steun maakt een groot verschil voor boer Raf. En op die manier kunnen we nog verschillende generaties lang genieten van onze nationale trots “Belgisch Witblauw”. 

 

Raf geeft ook een tip die vertelt hoe je ervoor zorgt dat dat vlees nog beter smaakt. “Haal het vlees tijdig uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen. Kruid het lekker af, voor en na het de pan ingaat. Mijn favoriet stukje is minder bekend, maar daarom niet minder bemind: het zenuwstuk. Ideaal om een heerlijk stoofpotje of steak op tafel te toveren.” 

Oost-Vlaanderen – Vier Uiterstenroute (lus 1)

De Vier Uiterstenroute brengt je 9 kilometer lang langs ‘de Vier Uitersten’ van het Scheldeland: Impe, Wanzele, Smetlede-Oordegem en Serskamp. De landelijke streek staat meest bekend om de kleine bossen en kostbare groengebieden. Mag je absoluut niet missen tijdens de tocht: de majestueuze Fauconniersmolen uit de 19de eeuw. Onderweg kom je met wat geluk ook de koeien van boer Raf tegen, al grazend in het landschap. Al 47 jaar steekt boer Raf De Gusseme de handen uit de mouwen op zijn boerderij, ondertussen doet hij dat met de hulp van zijn zoon. Elke dag genieten ze van de stiel én de prachtige omgeving waarin ze werken.

9 km – gemiddeld – 2u