Recept zoekresultatenVarkensreepjes met mosterd op grootmoeders wijze
Delhaize logo
  • Varkensreepjes met mosterd op grootmoeders wijze
    C

Varkensreepjes met mosterd op grootmoeders wijze

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Gluten vrij
Vaderdag
Hoofdgerecht
Varkensreepjes met mosterd op grootmoeders wijzeC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 650 g varkensvlees “bruinen en opdienen”
  • 1 dikke sjalot
  • 2 e.l. olijfolie
  • 15 cl droge witte wijn
  • 1 g boter
  • 30 cl verse room
  • 2 el mosterd op grootmoeders wijze
  • 2 el gesnipperde bieslook
  • peper

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Varken | Filet | Gebraad

Delhaize

Varken | Filet | Gebraad

+/- 700 gr

+/-€9,65

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Bergerac Sec Wit

France - Sud Ouest

Bergerac Sec Wit

75 cl

€3,99

Room | 20% V.G.

Delhaize

Room | 20% V.G.

2 × 25 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,90

Mosterd | Originale

Maille

Mosterd | Originale

360 gr

€3,99

Kruiden | Bieslook

Santa Maria

Kruiden | Bieslook

2 gr

€2,95

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
+/-€23,53

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min.

  1. Fruit de fijngesnipperde sjalot(ten) in de helft van olie in een kleine steelpan op zacht vuur. Voeg na 5 min. de witte wijn toe en laat voor de helft inkoken op middelhoog vuur.
  2. Snij ondertussen het vlees in fijne reepjes en bak ze op hoog vuur in een grote braadpan met boter en de rest van de olie.
  3. Doe de room, de mosterd en de bieslook bij de sjalot(ten) in de steelpan. Meng, giet alles in de braadpan en roer de aanbaksels los.
  4. Breng op smaak met peper en zout en serveer meteen met een groene groente en mini-rösti of verse pasta.

Kooktip

Dit recept kan ook met klassieke Dijonmosterd, halveer in dit geval de hoeveelheid!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 784; energie (kCal): 189; vetten (g): 14,2; verzadigde vetten (g): 7,2; koolhydraten (g): 1,4; suikers (g): 0,7; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 12,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 572,67
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieC
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 784; energie (kCal): 189; vetten (g): 14,2; verzadigde vetten (g): 7,2; koolhydraten (g): 1,4; suikers (g): 0,7; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 12,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 572,67
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Gluten vrij
Vaderdag
Diner
Zomer
Hoofdgerecht
  • Varkensreepjes met mosterd op grootmoeders wijze
    C

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Varken | Filet | Gebraad

Delhaize

Varken | Filet | Gebraad

+/- 700 gr

+/-€9,65

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Bergerac Sec Wit

France - Sud Ouest

Bergerac Sec Wit

75 cl

€3,99

Room | 20% V.G.

Delhaize

Room | 20% V.G.

2 × 25 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,90

Mosterd | Originale

Maille

Mosterd | Originale

360 gr

€3,99

Kruiden | Bieslook

Santa Maria

Kruiden | Bieslook

2 gr

€2,95

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
+/-€23,53