BlogpaginaBeter etenfamilieInspiratie voor kindvriendelijke gerechten voor elke dag

Koken voor kinderen: inspiratie voor makkelijke en kindvriendelijke gerechten

Je maakt (bijna) elke dag met veel liefde een avondmaal klaar voor je gezin. Zelfs als je daar zelf even helemaal geen zin in hebt. Wat zou het dus leuk zijn mochten je kinderen jouw gerechten met een glimlach verwelkomen en opeten. Maar helaas is dat niet altijd het geval. Tussen "Mama, ik lust dat niet!", "Zo vies!" en "Papa, ik wil pizza!" kan het een heel karwei zijn om recepten te vinden die door je kleintjes gesmaakt worden. Maar geen paniek, we doen je graag enkele kindvriendelijke recepten aan de hand die sowieso een succes worden bij je kids. 

Ontbijt voor kleine kampioenen

Vaak willen kinderen eigenlijk het liefst van al elke ochtend een boterham met hagelslag, een wafel of een kommetje met zoete ontbijtgranen. Makkelijk, dat wel ... Maar een gevarieerd, voedzaam ontbijt is echt onmisbaar om je kids voldoende energie te bezorgen voor de hele dag. Een evenwichtig ontbijt voor kinderen hoeft zeker niet saai te zijn: wist je dat je zelfs pancakes hebt met een Nutri-Score B? Die speelt je kind met gemak naar binnen! En tijdens het weekend mag het natuurlijk ook eens wat minder streng met wentelteefjes of zelfgemaakte hazelnootpasta.

Lekkere tussendoortjes voor kinderen

Koekjes en snoep als tien- of vieruurtje? Tuurlijk kan en mag dat, want je kinderen mogen ook genieten van hun favoriete zoete lekkernijen. Toch zijn er nog heel veel andere, voedzamere tussendoortjes die ook door de allerkleinsten gesmaakt worden. Probeer dus gerust af en toe eens een nieuwe snack uit, zoals homemade fruitveters, appeldonuts en koekjes in tal van smaken én vormen. Zo maak je binnen de kortste keren gegarandeerd nieuwe kinderfavorieten.

Ideetjes om de brooddoos te vullen

Dat je jouw kind of tiener waarschijnlijk geen gezond slaatje of rode bieten moet voorschotelen als lunch, is geen geheim. Maar de gewoonlijke boterhammen met kaas en salami af en toe eens vervangen door een spannend nieuw gerecht is wél een goed idee. Het is niet alleen gezond om gevarieerd te eten, met zo'n verrassing in hun brooddoos kijken de kids ook gewoon veel meer uit naar hun middagmaal. Wraps, dinoboterhammen of kleurrijke groentjes in leuke vormen: experimenteer en ontdek welke recepten je kunt gebruiken om de boterhamdoos vol lekkers te stoppen.

Een evenwichtig avondmaal dat bijna alle kinderen lusten

Het kan best een uitdaging zijn om telkens nieuwe gerechten te zoeken die je snel op tafel zet én waar het hele gezin tevreden mee is. En vergeet je ook niet om genoeg groentjes naar binnen te smokkelen bij je kinderen? Oef, wat een opgave! Toch is het zeker mogelijk om recepten klaar te maken waarvoor (bijna) alle kindjes  in de rij staan. Met deze recepten voor bekende klassiekers en nieuwe kinderfavorieten verras je iedereens smaakpapillen.