Recept zoekresultatenChocoladebroodjes
Delhaize logo
  • Chocoladebroodjes
    B

Chocoladebroodjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Kids,Brunch
Ontbijt
ChocoladebroodjesB

Ingrediënten voor 20 Porties

20 Porties
  • 500 g bloem
  • 40 g boter op kamertemperatuur
  • 100 g chocoladedruppels Delhaize
  • 1 ei
  • 15 g rietsuiker
  • 10 g verse gist
  • 25 cl volle melk op kamertemperatuur
  • 1 zout

Ingrediënten voor 20 personen

Toon:

Decoratie | Klompjes | Melkchocolade

Vahiné

Decoratie | Klompjes | Melkchocolade

100 gr

€2,85

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Rietsuiker | Fairtrade

Delhaize

Rietsuiker | Fairtrade

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,69

Bakkersgist

Bruggeman

Bakkersgist

42 gr

€0,29

Melk | Verse | Volle | Bio

Delhaize

Melk | Verse | Volle | Bio

1 l

Bio

€1,99

Reeds in je keuken

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
€8,91

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min + 1 u rijzen + 25 min baktijd

  1. Meng de helft van de bloem, de melk, het zout en de suiker met een lepel tot een gelijkmatig deeg.
  2. Voeg de boter, de verkruimelde verse gist en de rest van de bloem toe en kneed het deeg tot een bol.
  3. Dek het deeg af met een schone doek en laat het 1 u rijzen.
  4. Kneed het deeg nogmaals en voeg er de chocoladedruppels aan toe.
  5. Laat de oven voorverwarmen op 200°C. Verdeel het deeg in kleine balletjes en leg ze op een met bakpapier bedekte ovenplaat. Splits een ei en meng 1 el koud water onder de dooier. Strijk dit mengsel met een penseel over de broodjes.
  6. Zet 25 min in de oven.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1231; energie (kCal): 292; vetten (g): 8,4; verzadigde vetten (g): 4,9; koolhydraten (g): 44,5; suikers (g): 8,1; vezels (g): 2,7; eiwitten (g): 8,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 140,92
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieB
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1231; energie (kCal): 292; vetten (g): 8,4; verzadigde vetten (g): 4,9; koolhydraten (g): 44,5; suikers (g): 8,1; vezels (g): 2,7; eiwitten (g): 8,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 140,92
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Vegetarisch
Kids,Brunch
Ontbijt
Ontbijt
  • Chocoladebroodjes
    B

Ingrediënten voor 20 personen

Toon:

Decoratie | Klompjes | Melkchocolade

Vahiné

Decoratie | Klompjes | Melkchocolade

100 gr

€2,85

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Rietsuiker | Fairtrade

Delhaize

Rietsuiker | Fairtrade

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,69

Bakkersgist

Bruggeman

Bakkersgist

42 gr

€0,29

Melk | Verse | Volle | Bio

Delhaize

Melk | Verse | Volle | Bio

1 l

Bio

€1,99

Reeds in je keuken

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
€8,91