Spaanse tortilla
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
5 op 5Vegetarisch
Lunch
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 8 Porties
- 1 kg frietaardappelen
- 1 grote ui
- 6 grote eieren
- 1 eetlepel olijfolie
- zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1997080600379930000
F2003032600107800000
Reeds in je keuken
F1986053100315100000
S2021060800553730000
Laad nog 1 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 30 min.
- Schil de aardappelen en snij ze verticaal in vieren en vervolgens in kleine plakjes. Hak de ui in grove stukken. Pocheer gedurende een tiental minuten in de friteuse, op 150°C. De bedoeling is niet om krokante frietjes te verkrijgen, maar zachte en nauwelijks gekleurde aardappelen. Laat goed uitlekken.
- Sla de eieren tot een omelet en voeg 2 eetlepels water en wat zout toe. Voeg ook de aardappelen en de ui toe en controleer de kruiding.
- Verwarm de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag met een diameter van 24 cm. Giet de bereiding in de pan en laat ongeveer 2 minuten sudderen op een matig vuur. Zet een deksel op de pan, druk goed aan en draai om. Haal de pan weg, de tortilla ligt nu omgekeerd op het deksel. Laat de tortilla terug in de pan glijden, ga rond de randen met een spatel en laat 1 tot 2 minuten pruttelen op een matig vuur.
- Serveer warm of koud, met een salade of in kleine partjes gesneden als tapas.
Kooktip
De tortilla is perfect wanneer de binnenkant nog smeuïg is.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 452; energie (kCal): 108; vetten (g): 4,1; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 13,1; suikers (g): 0,3; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 4,7; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 164,7
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Spaans
Vegetarisch
Diner
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1997080600379930000
F2003032600107800000
Reeds in je keuken
F1986053100315100000
S2021060800553730000
Laad nog 1 producten