Recept zoekresultatenGehaktballen met selder in tomatensaus
Delhaize logo
  • Gehaktballen met selder in tomatensaus
    B
Gehaktballen met selder in tomatensausB

Gehaktballen met selder in tomatensaus

Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 400 g kalfs- of varkensgehakt
  • 1 ei
  • 4 groene selderstengels
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g tomatenvlees op provençaalse wijze
  • 1 zakje aardappelpuree
  • peterselie
  • 2 el paneermeel
  • peper
  • 2 e.l. olijfolie
  • 400 g kalfs- of varkensgehakt
  • 1 ei
  • 4 groene selderstengels
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g tomatenvlees op provençaalse wijze
  • 1 zakje aardappelpuree
  • peterselie
  • 2 el paneermeel
  • peper
  • 2 e.l. olijfolie

Begin met koken

: 25 min.
1
Spoel de selder en snij deze in schijfjes, die je laat fruiten in 1 eetlepel olijfolie. Voeg het tomatenvlees toe en laat 15 minuten sudderen.
2
Kruid het gehakt met peper en zout en meng er het ei en het paneermeel onder. Draai er balletjes van.
3
Dompel de balletjes onder in koud gezouten water, dat je vervolgens gedurende 3 minuten laat koken. Koel ze af in koud water. Dep de balletjes droog met keukenpapier en bak ze goudbruin in olijfolie. Voeg ze toe aan de saus en laat stoven.
4
Doorprik de zak aardappelpuree en warm deze op in de microgolfoven (750 W – 4 tot 5 minuten).
5
Dien de gehaktballen op met de puree en werk af met een beetje peterselie.
1
Spoel de selder en snij deze in schijfjes, die je laat fruiten in 1 eetlepel olijfolie. Voeg het tomatenvlees toe en laat 15 minuten sudderen.
2
Kruid het gehakt met peper en zout en meng er het ei en het paneermeel onder. Draai er balletjes van.
3
Dompel de balletjes onder in koud gezouten water, dat je vervolgens gedurende 3 minuten laat koken. Koel ze af in koud water. Dep de balletjes droog met keukenpapier en bak ze goudbruin in olijfolie. Voeg ze toe aan de saus en laat stoven.
4
Doorprik de zak aardappelpuree en warm deze op in de microgolfoven (750 W – 4 tot 5 minuten).
5
Dien de gehaktballen op met de puree en werk af met een beetje peterselie.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 508; energie (kCal): 122; vetten (g): 6,9; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 9,5; suikers (g): 2,6; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 5,1; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 645,62
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 508; energie (kCal): 122; vetten (g): 6,9; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 9,5; suikers (g): 2,6; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 5,1; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 645,62
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Lactose vrij
Kids,Vlees - minder dan 3€
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gehakt | Varken | Kalfs | Gekruid

Delhaize

Gehakt | Varken | Kalfs | Gekruid

500 gr

€4,75

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1

Delhaize

Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1

1 st

€1,59

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Tomaten | Kumato | Verpakt

Delhaize

Tomaten | Kumato | Verpakt

400 gr

€3,19

Geprakte aardappel

Delhaize

Geprakte aardappel

220 gr

€2,99

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Paneermeel

Anco

Paneermeel

200 gr

€0,69

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
€18,58