Zalmburger met komkommersalade en wasabimayonaise
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€€Score
5 op 5Lactose vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 1/2 rode ui
- 3 el ciderazijn
- 10 g bladpeterselie
- 4 sneden zalm
- 4 hamburgerbroodjes
- 1 komkommer
- 1 teentje knoflook
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 eetleepel wasabi
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2008061600314730000
S1993063000007090000
F2019013100030620000
F2022012700094440000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min + 20 min marineertijd
- Begin met de komkommersalade: snijd de komkommer in repen en meng met de ciderazijn en het geperste teentje knoflook. Laat min. 20 min marineren.
- Maak de wasabimayonaise: hak de bladpeterselie fijn en meng onder de mayonaise met wasabi.
- Snijd de ½ rode ui in ringen.
- Bak de zalmmoten 2 min langs elke kant en kruid naar smaak met peper en zout.
- Besmeer de hamburgerbroodjes met de wasabimayonaise en leg de zalmmoot erop. Werk af met de komkommersalade en de rode ui.
Nutritionele informatie
Per portie: Energie: 168 kcal - Vetten: 9,8 g - Koolhydraten: 9 g - Vezels: 1,4 g - Eiwitten: 10,7 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Amerikaans
Lactose vrij
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2008061600314730000
S1993063000007090000
F2019013100030620000
F2022012700094440000
Laad nog 4 producten