Recept zoekresultatenZalmburger met komkommersalade en wasabimayonaise
Delhaize logo
  • Zalmburger met komkommersalade en wasabimayonaise
    A

Zalmburger met komkommersalade en wasabimayonaise

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Lactose vrij
Hoofdgerecht
Zalmburger met komkommersalade en wasabimayonaiseA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1/2 rode ui
  • 3 el ciderazijn
  • 10 g bladpeterselie
  • 4 sneden zalm
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 1 komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 eetleepel wasabi

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Rode uien | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    4,98 €/kg
    €1,99
    F2008061600314730000
  • Azijn | Cider
    50 cl
    3,18 €/l
    €1,59
    S1993063000007090000
  • Bladpeterselie Verpakt
    100 gr
    14,90 €/kg
    €1,49
    F2019013100030620000
  • Zalmfilet | Z/V | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 225 gr
    +/-37,99€/kg
    +/-€8,55
    F2022012700094440000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min + 20 min marineertijd

    1. Begin met de komkommersalade: snijd de komkommer in repen en meng met de ciderazijn en het geperste teentje knoflook. Laat min. 20 min marineren.
    2. Maak de wasabimayonaise: hak de bladpeterselie fijn en meng onder de mayonaise met wasabi.
    3. Snijd de ½ rode ui in ringen.
    4. Bak de zalmmoten 2 min langs elke kant en kruid naar smaak met peper en zout.
    5. Besmeer de hamburgerbroodjes met de wasabimayonaise en leg de zalmmoot erop. Werk af met de komkommersalade en de rode ui.

    Nutritionele informatie

    Per portie: Energie: 168 kcal - Vetten: 9,8 g - Koolhydraten: 9 g - Vezels: 1,4 g - Eiwitten: 10,7 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Amerikaans
    Lactose vrij
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Zalmburger met komkommersalade en wasabimayonaise
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Rode uien | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    4,98 €/kg
    €1,99
    F2008061600314730000
  • Azijn | Cider
    50 cl
    3,18 €/l
    €1,59
    S1993063000007090000
  • Bladpeterselie Verpakt
    100 gr
    14,90 €/kg
    €1,49
    F2019013100030620000
  • Zalmfilet | Z/V | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 225 gr
    +/-37,99€/kg
    +/-€8,55
    F2022012700094440000