BlogpaginaBeter etenLokaalSappige radijsjes van boeren Jolien en Jorne uit Groot-Bijgaarden
Lokaal
Telers & boeren

Sappige radijsjes van boeren Jolien en Jorne uit Groot-Bijgaarden

Net aan de Brusselse rand kom je in Groot- Bijgaarden toe in het Pajottenland. Daar groeien de radijzen van Jolien en haar neef Jorne. Dankzij de ervaring van de familie kregen de twee de nodige know how om de radijzen te telen. Dat doen ze trouwens ook op een zo ecologisch mogelijke manier. Jolien en Jorne kiezen daarbij voor organische meststoffen die CO2-neutraal zijn. Ook hun serres zijn tip top aangepast aan de noden van de radijzen. De rode radijzen en de wittekopjes zijn dus al generaties in goede handen. Hun goede zorgen, bezorgen de kleine groentjes hun typische pittige, peperachtige, smaak. Alsof dat nog niet genoeg is, zijn ze een bron van antioxidanten en zitten boordevol vitamine C. Klein en fijn!

Breng een virtueel bezoek aan onze lokale producten

Benieuwd hoe het er bij onze lokale producenten aan toegaat? Breng een virtueel bezoek aan onze boeren en ontdek het leven op de boerderijen. Stap door de poort en kies welke boer je wilt bezoeken. Loop rond in de boerderij, kijk om je heen en bekijk de video's. Na het bezoek kan je meedoen met de Belhaize quiz én maak je kans om een goodiebag te winnen. Klik hier

Belgische producten om van te smullen:

Ervaar het boerderijleven van boeren Jolien en Jorne in Vlaams-Brabant

Teler zijn zit in het bloed van Jolien en  Jorne. Jaren geleden begonnen hun overgrootouders met de stiel. Met paard en kar gingen ze naar de vroegmarkt om hun groenten - veldsla, witloof en spruitjes - te verkopen. Niet veel later gingen ze focussen op radijsjes en ontstond de samenwerking met Delhaize! Ondertussen blijft het bedrijf in de handen van de familie. Ze werken dan ook dicht samen met de zus van Jolien en hun ouders. “We zijn opgegroeid in de serres en hebben nu zelf de microbe te pakken gekregen”, vertelt Jolien enthousiast.  

En dankzij de ervaring van de familie kregen de twee de nodige know how om de radijzen te telen. Dat doen ze trouwens ook op een zo ecologisch mogelijke manier. Jolien en Jorne kiezen daarbij voor organische meststoffen die CO2-neutraal zijn. Ook hun serres zijn tip top aangepast aan de noden van de radijzen. De rode radijzen en de wittekopjes zijn dus al generaties in goede handen.  

Alleen maar goed nieuws dus! Want die lekkere radijzen dragen toe tot een evenwichtig menu. Ze zijn een bron van antioxidanten en zitten boordevol vitamine C. Hoe Jolien en Jorne die bron van vitamine C het liefst opsmikkelen? Simpel. “Na een warme dag smaakt niets beter dan een boterhammetje met plattekaas, radijsjes, wat peper en zout en een goed glas Geuze. Hét bier van de streek drink je met verstand.”  

Wandelen in België: ontdek al wandelend de omgeving rond onze lokale producenten

Vlaams Brabant – Wandeling Kasteel Groot-Bijgaarden

Net buiten Brussel vind je het Kasteel van Groot-Bijgaarden. Door deze stedelijke wandeling kan je de gemeente in het Pajottenland ontdekken. Je komt tal van prachtige oude monumenten tegen. Maar dé blikvanger bij uitstek is het Kasteel van de gemeente. In het park alleen al staan in het voorjaar meer dan 1 miljoen bloeiende voorjaarsbollen. Niet ver hiervandaan groeien ook de radijsjes van Jolien Vanden Berghe. Haar doel? Zo dicht mogelijk bij het team en de producten staan. Zo streeft ze naar kwaliteit en diversiteit.

4,19 km – gemakkelijk – 50min