BlogpaginaBeter etenLokaalVerse aardappelen van boeren Hans en Ben uit Waals-Brabant
Lokaal
Telers & boeren

Verse aardappelen van boeren Hans en Ben uit Waals-Brabant

Tussen Waver en Namen ligt het schilderachtige dorpje Thorembais-les-Béguines, een deelgemeente van Perwez. Sinds jaar en dag bekend voor zijn diverse landbouwactiviteiten. Geen wonder dus dat broers Hans en Ben Muyshondt hier kwaliteitsaardappelen telen, zo dragen ze onder andere hun steentje bij voor onze Belgische trots, frietjes! De twee dragen kwaliteit hoog in het vaandel. De normen daarvoor worden dan ook jaar na jaar herbekeken in samenspraak met telers en klanten. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, werken de twee ook steeds met het milieu in het achterhoofd en proberen ze hun kennis dagelijks bij te schaven. Lekker en milieubewust, precies zo hebben we het het liefst!

Breng een virtueel bezoek aan onze lokale producten

Benieuwd hoe het er bij onze lokale producenten aan toegaat? Breng een virtueel bezoek aan onze boeren en ontdek het leven op de boerderijen. Stap door de poort en kies welke boer je wilt bezoeken. Loop rond in de boerderij, kijk om je heen en bekijk de video's. Na het bezoek kan je meedoen met de Belhaize quiz én maak je kans om een goodiebag te winnen. Klik hier

Belgische producten om van te smullen:

Ervaar het boerderijleven van boer Hans en Ben in Waals-Brabant

Van puree tot gebakken krieltjes: met een aardappel kan je heel wat smakelijke dingen doen in de keuken. Daarom zijn we zo dankbaar voor de samenwerking met de gebroeders Muyshondt. Die kwam er nadat de grootvader van Hans en Ben met een boerderij begon. De focus lag op het telen van fruit en groenten dat vervolgens verkocht werd op lokale marktjes. De twee broers besloten uiteindelijk om te focussen op aardappelen, en zo werd hun bedrijf Pomuni Fresh geboren. Een aardappel-leverancier die onder privaat label verse kwaliteitsaardappelen en diepgevroren aardappelproducten levert aan Delhaize en groothandels. 

Hans en Ben werken dagelijks hard om topkwaliteit te leveren en dat op een zo transparant mogelijke manier. Jaar na jaar herbekijken ze hun kwaliteitsnormen in samenspraak met telers en klanten. De aardappelen van de broers worden telkens voorgewassen om zo de exacte aanlevering precies te kunnen wegen. Dankzij die maatregel kunnen telkens de juiste en correcte cijfers meegegeven worden.  

En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, werken de twee ook steeds met het milieu in het achterhoofd en proberen ze hun kennis bij te schaven. Lekker en milieubewust, precies zo hebben we het het liefst!