Recept zoekresultatenLinzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Delhaize logo
  • Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
    B

Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazieB

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 240 g gekookte linzen (uit blik)
  • 125 g kerstomaten
  • 100 g feta
  • 50 g jonge spinazie
  • 5 e.l. olijfolie
  • 2 el Xérèsazijn
  • 1 mespunt dijonmosterd
  • peper

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Linzen | Bio

Bonduelle

Linzen | Bio

2 × 160 gr

Bio

€4,18

Kerstomaat | rood

Delhaize

Kerstomaat | rood

250 gr

€1,99

Feta | Zonder lactose

Dilea

Feta | Zonder lactose

150 gr

€5,09

Spinazie | Bio

Delhaize

Spinazie | Bio

100 gr

Bio

€2,19

Azijn | Xérès

Taste of Inspirations

Azijn | Xérès

25 cl

€1,89

Mosterd | Zacht | Squeeze

Delhaize

Mosterd | Zacht | Squeeze

300 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,29

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Smaakvol

Santa Maria

Kruiden | Peper | Smaakvol

35 gr

€4,25

Totaal:
€16,63

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min

  1. Doe de linzen in een fijn vergiet, spoel ze onder koud stromend water en laat uitlekken.
  2. Snijd de kerstomaten in tweeën en verdeel de feta in kleine blokjes.
  3. Meng de azijn met peper en zout in een slakom. Voeg er de olie en de mosterd aan toe en klop stevig op. Vermeng met de feta, de linzen en de tomaten en roer goed om. Verdeel eventueel over de lunchboxen, bestrooi met de jonge, grof gehakte spinazieblaadjes (zonder te mengen, want de azijn doet de blaadjes verkleuren) en bewaar in de koelkast.
  4. Even roeren voor je gaat eten en koud serveren, met wat brood erbij.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 773; energie (kCal): 187; vetten (g): 14,2; verzadigde vetten (g): 3,6; koolhydraten (g): 7; suikers (g): 0,9; vezels (g): 2,4; eiwitten (g): 6,2; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 565,68
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieB
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 773; energie (kCal): 187; vetten (g): 14,2; verzadigde vetten (g): 3,6; koolhydraten (g): 7; suikers (g): 0,9; vezels (g): 2,4; eiwitten (g): 6,2; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 565,68
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Grieks
Vegetarisch
Lunch
Hoofdgerecht
  • Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
    B

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Linzen | Bio

Bonduelle

Linzen | Bio

2 × 160 gr

Bio

€4,18

Kerstomaat | rood

Delhaize

Kerstomaat | rood

250 gr

€1,99

Feta | Zonder lactose

Dilea

Feta | Zonder lactose

150 gr

€5,09

Spinazie | Bio

Delhaize

Spinazie | Bio

100 gr

Bio

€2,19

Azijn | Xérès

Taste of Inspirations

Azijn | Xérès

25 cl

€1,89

Mosterd | Zacht | Squeeze

Delhaize

Mosterd | Zacht | Squeeze

300 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,29

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Smaakvol

Santa Maria

Kruiden | Peper | Smaakvol

35 gr

€4,25

Totaal:
€16,63