Luikse salade
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
4 op 5Gluten vrij
Barbecue
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 5 cl azijn op oude wijze
- 2 eetlepels fijngesneden peterselie
- 2 schaaltjes gerookte spekblokjes (200 g)
- 1 kg Nicola aardappelen
- 2 eetlepels olie
- 800 g prinsessenbonen
- 2 uien
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2008100200006520001
F1986053100316200000
F2009112400500610000
F1989011800378500000
Laad nog 3 producten
Begin met koken
- Kook de ongeschilde aardappelen gaar in de microgolfoven. Prik ze enkele keren in en leg ze in een ronde schotel.
- Dek ze af en laat ze 10 min. koken op 800 W. Ze moeten nog wat vast zijn.
- Kook de bonen 10 min. in gezouten kokend water. Giet ze af en schrik ze even onder koud water.
- Bak de spekreepjes en de fijngesnipperde uien in de olie in een grote sauteerpan of wok.
- Voeg de aardappelen en de bonen toe, laat alles nog 2 min. op een vrij hoog vuur bakken. Kruid met peper en lichtjes met zout.
- Verdeel de salade over de borden, giet de azijn in de pan en laat even op een hevig vuur inkoken. Giet over de salade, bestrooi met peterselie en dien meteen op.
Kooktip
Voor een zomerse versie serveer je de salade op een bedje van kropsla en doe je er kwartjes tomaat en hardgekookt ei bij.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 399; energie (kCal): 95; vetten (g): 4; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 9,1; suikers (g): 1,3; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 5,1; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 539,12
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Gluten vrij
Barbecue
Diner
Lente,Zomer
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2008100200006520001
F1986053100316200000
F2009112400500610000
F1989011800378500000
Laad nog 3 producten