Delhaize logo
  • Luikse salade
    A
Luikse saladeA

Luikse salade

Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 5 cl azijn op oude wijze
  • 2 el fijngesneden peterselie
  • 2 schaaltjes gerookte spekblokjes (200 g)
  • 1 kg Nicola aardappelen
  • 2 el olijfolie
  • 800 g prinsessenbonen
  • 2 uien
  • 5 cl azijn op oude wijze
  • 2 el fijngesneden peterselie
  • 2 schaaltjes gerookte spekblokjes (200 g)
  • 1 kg Nicola aardappelen
  • 2 el olijfolie
  • 800 g prinsessenbonen
  • 2 uien

Begin met koken

1
Kook de ongeschilde aardappelen gaar in de microgolfoven. Prik ze enkele keren in en leg ze in een ronde schotel.
2
Dek ze af en laat ze 10 min. koken op 800 W. Ze moeten nog wat vast zijn.
3
Kook de bonen 10 min. in gezouten kokend water. Giet ze af en schrik ze even onder koud water.
4
Bak de spekreepjes en de fijngesnipperde uien in de olie in een grote sauteerpan of wok.
5
Voeg de aardappelen en de bonen toe, laat alles nog 2 min. op een vrij hoog vuur bakken. Kruid met peper en lichtjes met zout.
6
Verdeel de salade over de borden, giet de azijn in de pan en laat even op een hevig vuur inkoken. Giet over de salade, bestrooi met peterselie en dien meteen op.
1
Kook de ongeschilde aardappelen gaar in de microgolfoven. Prik ze enkele keren in en leg ze in een ronde schotel.
2
Dek ze af en laat ze 10 min. koken op 800 W. Ze moeten nog wat vast zijn.
3
Kook de bonen 10 min. in gezouten kokend water. Giet ze af en schrik ze even onder koud water.
4
Bak de spekreepjes en de fijngesnipperde uien in de olie in een grote sauteerpan of wok.
5
Voeg de aardappelen en de bonen toe, laat alles nog 2 min. op een vrij hoog vuur bakken. Kruid met peper en lichtjes met zout.
6
Verdeel de salade over de borden, giet de azijn in de pan en laat even op een hevig vuur inkoken. Giet over de salade, bestrooi met peterselie en dien meteen op.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 399; energie (kCal): 95; vetten (g): 4; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 9,1; suikers (g): 1,3; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 5,1; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 539,12
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 399; energie (kCal): 95; vetten (g): 4; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 9,1; suikers (g): 1,3; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 5,1; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 539,12
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Belgisch
Gluten vrij
Barbecue
Diner
Lente,Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Azijn | Wijn | Sjalot

Taste of Inspirations

Azijn | Wijn | Sjalot

25 cl

€1,89

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Spekblokjes | Gerookt

Herta

Spekblokjes | Gerookt

200 gr

€3,09

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Witte bonen | Tomatensaus

Hak

Witte bonen | Tomatensaus

2 × 720 gr

€7,10

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Reeds in je keuken

Fondue olie

Vandemoortele

Fondue olie

1 l

€9,99

Totaal:
€18,35