Recept zoekresultatenGazpacho van komkommer en munt
Delhaize logo
A
Gazpacho van komkommer en muntA

Gazpacho van komkommer en munt

Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

6 porties
  • ijsblokje
  • 2 groene paprika's
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 komkommers
  • 3 takjes munt
  • 2 e.l. olijfolie
  • 200 g oudbakken brood
  • 1 kl paprikapoeder
  • 2 el sherry-azijn
  • zout
  • ijsblokje
  • 2 groene paprika's
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 komkommers
  • 3 takjes munt
  • 2 e.l. olijfolie
  • 200 g oudbakken brood
  • 1 kl paprikapoeder
  • 2 el sherry-azijn
  • zout

Begin met koken

1
Snijd de korsten van het brood en week de sneetjes in water tot ze zacht zijn. Knijp goed uit.
2
Maak de komkommers schoon. Halveer ze overlangs en verwijder de pitten. Snijd ½ komkommer in kleine dobbelsteentjes voor de afwerking, snijd de overige komkommers grof.
3
Maak de paprika’s schoon, verwijder zaadjes en zaadlijsten. Snijd 1 paprika in kleine dobbelsteentjes voor de afwerking, snijd de andere paprika grof.
4
Snipper de knoflook. Hak de muntblaadjes (van 2 takjes) fijn, vermeng ze met de komkommerblokken. Zet koel weg.
5
Pureer de groenten en het brood glad in de keukenmachine met de rest van de munt, olijfolie, azijn, kefir, enkele ijsblokjes en een scheutje koud water. Breng op smaak met zout en paprikapoeder. Zet de soep tot gebruik in de koelkast. Schep de gazpacho in kommetjes en werk af met komkommerblokken en een blad munt.
1
Snijd de korsten van het brood en week de sneetjes in water tot ze zacht zijn. Knijp goed uit.
2
Maak de komkommers schoon. Halveer ze overlangs en verwijder de pitten. Snijd ½ komkommer in kleine dobbelsteentjes voor de afwerking, snijd de overige komkommers grof.
3
Maak de paprika’s schoon, verwijder zaadjes en zaadlijsten. Snijd 1 paprika in kleine dobbelsteentjes voor de afwerking, snijd de andere paprika grof.
4
Snipper de knoflook. Hak de muntblaadjes (van 2 takjes) fijn, vermeng ze met de komkommerblokken. Zet koel weg.
5
Pureer de groenten en het brood glad in de keukenmachine met de rest van de munt, olijfolie, azijn, kefir, enkele ijsblokjes en een scheutje koud water. Breng op smaak met zout en paprikapoeder. Zet de soep tot gebruik in de koelkast. Schep de gazpacho in kommetjes en werk af met komkommerblokken en een blad munt.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 244; energie (kCal): 58; vetten (g): 1,8; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 8,4; suikers (g): 1,4; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 1,6; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 164,95
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 244; energie (kCal): 58; vetten (g): 1,8; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 8,4; suikers (g): 1,4; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 1,6; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 164,95
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Spaans
Vegan
Overig
Voorgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Komkommer

Delhaize

Komkommer

1 st

€0,99

Munt | Vers | Verpakt

Delhaize

Munt | Vers | Verpakt

20 gr

€1,49

Broodjes | Wit | Bio | Zonder gluten

Delhaize

Broodjes | Wit | Bio | Zonder gluten

2 × 180 gr

Bio

€6,78

Kruiden | Paprika | Pikant | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Paprika | Pikant | Gemalen

36 gr

€1,35

Azijn | Xérès

Taste of Inspirations

Azijn | Xérès

25 cl

€1,89

Reeds in je keuken

Ice crush premium

Delhaize

Ice crush premium

2 kg

€2,35

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€12,50