Recept zoekresultatenGazpacho van komkommer en munt
Recept zoekresultatenGazpacho van komkommer en munt
Delhaize logo
A

Gazpacho van komkommer en munt

Gazpacho van komkommer en muntA
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • ijsblokje
  • 2 groene paprika's
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 komkommers
  • 3 takjes munt
  • 2 e.l. olijfolie
  • 200 g oudbakken brood
  • 1 kl paprikapoeder
  • 2 el sherry-azijn
  • zout
  • ijsblokje
  • 2 groene paprika's
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 komkommers
  • 3 takjes munt
  • 2 e.l. olijfolie
  • 200 g oudbakken brood
  • 1 kl paprikapoeder
  • 2 el sherry-azijn
  • zout

Begin met koken

  1. 1
    Snijd de korsten van het brood en week de sneetjes in water tot ze zacht zijn. Knijp goed uit.
  2. 2
    Maak de komkommers schoon. Halveer ze overlangs en verwijder de pitten. Snijd ½ komkommer in kleine dobbelsteentjes voor de afwerking, snijd de overige komkommers grof.
  3. 3
    Maak de paprika’s schoon, verwijder zaadjes en zaadlijsten. Snijd 1 paprika in kleine dobbelsteentjes voor de afwerking, snijd de andere paprika grof.
  4. 4
    Snipper de knoflook. Hak de muntblaadjes (van 2 takjes) fijn, vermeng ze met de komkommerblokken. Zet koel weg.
  5. 5
    Pureer de groenten en het brood glad in de keukenmachine met de rest van de munt, olijfolie, azijn, kefir, enkele ijsblokjes en een scheutje koud water. Breng op smaak met zout en paprikapoeder. Zet de soep tot gebruik in de koelkast. Schep de gazpacho in kommetjes en werk af met komkommerblokken en een blad munt.
  1. 1
    Snijd de korsten van het brood en week de sneetjes in water tot ze zacht zijn. Knijp goed uit.
  2. 2
    Maak de komkommers schoon. Halveer ze overlangs en verwijder de pitten. Snijd ½ komkommer in kleine dobbelsteentjes voor de afwerking, snijd de overige komkommers grof.
  3. 3
    Maak de paprika’s schoon, verwijder zaadjes en zaadlijsten. Snijd 1 paprika in kleine dobbelsteentjes voor de afwerking, snijd de andere paprika grof.
  4. 4
    Snipper de knoflook. Hak de muntblaadjes (van 2 takjes) fijn, vermeng ze met de komkommerblokken. Zet koel weg.
  5. 5
    Pureer de groenten en het brood glad in de keukenmachine met de rest van de munt, olijfolie, azijn, kefir, enkele ijsblokjes en een scheutje koud water. Breng op smaak met zout en paprikapoeder. Zet de soep tot gebruik in de koelkast. Schep de gazpacho in kommetjes en werk af met komkommerblokken en een blad munt.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 244; energie (kCal): 58; vetten (g): 1,8; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 8,4; suikers (g): 1,4; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 1,6; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 164,95
Spaans
Vegan
Overig
Voorgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

  • Groene peper
    2

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize Komkommer
    1 st
    2de tegen -50%
    0
    99
  • Delhaize Munt | Verpakt
    20 gr
    1
    49
  • Delhaize Broodjes | Wit | Bio | Zonder gluten
    2 × 180 gr
    Bio
      3
      59
    • Santa Maria Kruiden | Paprika | Sterk
      37 gr
      -10% voor 3
      3
      29
    • Taste of Inspirations Azijn | Xérès
      25 cl
      1
      89
    • Reeds in je keuken

    • Delhaize Ice crush premium
      2 kg
      • Diepvriesproduct
      2
      15
    • Delhaize Look | Netje | Bio
      100 gr
      Bio
        1
        29
      • Delhaize Olijfolie | Culinaire
        50 cl
        5
        39
      • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
        140 gr
        -10% voor 3
        6
        35

      Totaal:

      €14,84