Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week 🛒🚗Geniet van gratis collect met de code COLFREE!> Profiteer ervan! <

BlogpaginaBeter etenLokaalMals Henegouws rundvlees van boer Daniel uit Thieusies
Lokaal
Telers & boeren

Mals Henegouws rundvlees van boer Daniel uit Thieusies

In een pittoresk dorpje in de provincie Henegouwen, Thieusies, staan ze op de familieboerderij van veehouder Daniel Lejeune elke dag vroeg op. Reden? Hun 350 runderen verzorgen en voederen. De koeien die hier rondlopen, zijn van het Blanc Bleu Belges-ras, dé trots van lokale producenten. Het vlees is vetarm, maar toch mals en vol van smaak. Bovendien voldoet het rundvlees van "Delhaize Selection" aan alle criteria van het "Belbeef"-label. Daarmee garanderen we kwaliteit en zetten we ons in voor de ondersteuning van het imago van het Belgische rundvlees. Die mooie kwaliteit bekomen we door de goede zorgen van Daniel. “Mijn koeien zijn mijn vrienden en vriendinnen. Als het met hen goed gaat, gaat het mij ook goed.

Koken? Lekker vers van bij ons!

Ons lokaal recept met rundvlees

Chateaubriand | Rund | Belgisch
nutri-score-bordered-a.external.30f2e996.svg
+/- 300 gr
+/-18,79€/kg
+/-€5,64
F2001052100538800000

Breng een virtueel bezoek aan onze lokale producenten

Benieuwd hoe het er op de boerderij van Daniel aan toegaat? Wandel met hem virtueel mee tussen zijn koeien en leer alles over zijn stiel. Oren en ogen open houden is de boodschap, want er valt mooie prijs te winnen!

Belgische producten om van te smullen:

Ervaar het boerderijleven van boer Daniel in Henegouwen

In de jaren 1900 was de grootvader van Daniel druk in de weer met een kleine boerderij die daarna uitgebreid werd door zijn vader. Ondertussen heeft Daniel het hier voor het zeggen, op een nog grotere boerderij met nog meer dieren. Die worden allemaal goed verzorgd door Daniel en zijn 88-jarige vader die zo nu en dan de handen nog eens uit de mouwen wil steken. 

De koeien die hier rondlopen, zijn van het Blanc Bleu Belges-ras, dé trots van lokale producenten. Het vlees is vetarm, maar toch mals en vol van smaak. Bovendien voldoet het rundvlees van "Delhaize Selection" aan alle criteria van het "Belbeef"-label. Daarmee garanderen we kwaliteit en zetten we ons in voor de ondersteuning van het imago van het Belgische rundvlees. Die mooie kwaliteit bekomen we door de goede zorgen van Daniel. “Mijn koeien zijn mijn vrienden en vriendinnen. Als het met hen goed gaat, gaat het mij ook goed.” 
Het harde werk van Daniel wordt door Delhaize beloond met een extra vergoeding op de marktprijs. Daardoor verloopt de samenwerking ook op een super transparante manier: wij weten dat de dieren goed verzorgd worden en gevoed met gezonde voeding. En dat proef je ook. Hoe Daniel zijn vlees het liefst serveert? ‘Op de klassieke manier, met een goede saus bearnaise of archiduc en het vlees niet te hard gebakken.’ Om je vingers bij af te likken!  

Wandelen in België: ontdek al wandelend de omgeving rond onze lokale producenten

Henegouwen - Zenne tot Rebecq

Zin in een uitdagende daguitstap? Dan is deze wandeling zeker iets voor jou. Maak een heerlijke picknick en trek erop uit! De wandeling start aan de bron van de Zenne en leidt je 20 kilometer lang langs pittoreske kerkjes tot in het centrum van de 19de-eeuwse stad Rebecq. Vroeger was Rebecq een grote molenstad. Maar daar blijven er nu nog twee van over: de Grand Moulin en de Petit Moulin. Niet ver van de molenstad ligt ook de boerderij van boer Daniel waar hij dagelijks met zijn vader voor zijn 350 koeien zorgt.

20 km – gemakkelijk – 4u