• Turkse pizza met rundvlees en kerstomaten
    Nutri-Score A

Turkse pizza met rundvlees en kerstomaten

Turkse pizza met rundvlees en kerstomatenA
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 500 g rundergehakt (niet bereid)
  • 2 vellen kruimeldeeg
  • 100 g kerstomaten
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 kl ras-el-hanout
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 1 el citroensap
  • 2 el fijngehakte bladpeterselie
  • 1 el gehakte verse muntblaadjes
  • peper
  • 500 g rundergehakt (niet bereid)
  • 2 vellen kruimeldeeg
  • 100 g kerstomaten
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 kl ras-el-hanout
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 1 el citroensap
  • 2 el fijngehakte bladpeterselie
  • 1 el gehakte verse muntblaadjes
  • peper

Begin met koken

: 30 min
  1. 1
    Verwarm de oven voor op th. 6 (180°C) en neem er het ovenrooster uit.
  2. 2
    Meng het vlees met de heel fijngesneden ui, de peterselie, de ras-el-hanout, peper, zout en ongeveer 2/3 van het geklutste ei (bewaar de rest).
  3. 3
    Ontrol de 2 vellen deeg en laat ze op het bakpapier van de verpakking liggen. Knip ze een beetje bij om een ovale vorm te bekomen en verdeel het vleesmengsel in de lengte over het midden. Plooi de randen naar binnen en maak puntige uiteinden. Smeer de boorden in met de rest van het geklutste ei. Bestrooi met de gehalveerde kerstomaten en de pijnboompitten.
  4. 4
    Laat de pizza’s met het bakpapier op het ovenrooster glijden en bak ze 12 min. Verwijder het vrijgekomen vocht met keukenpapier en laat ze nog 3 min verder bakken.
  5. 5
    Meng de yoghurt met het citroensap, de munt, peper en zout.
  6. 6
    Serveer goed warm met de yoghurtsaus en een salade.
  1. 1
    Verwarm de oven voor op th. 6 (180°C) en neem er het ovenrooster uit.
  2. 2
    Meng het vlees met de heel fijngesneden ui, de peterselie, de ras-el-hanout, peper, zout en ongeveer 2/3 van het geklutste ei (bewaar de rest).
  3. 3
    Ontrol de 2 vellen deeg en laat ze op het bakpapier van de verpakking liggen. Knip ze een beetje bij om een ovale vorm te bekomen en verdeel het vleesmengsel in de lengte over het midden. Plooi de randen naar binnen en maak puntige uiteinden. Smeer de boorden in met de rest van het geklutste ei. Bestrooi met de gehalveerde kerstomaten en de pijnboompitten.
  4. 4
    Laat de pizza’s met het bakpapier op het ovenrooster glijden en bak ze 12 min. Verwijder het vrijgekomen vocht met keukenpapier en laat ze nog 3 min verder bakken.
  5. 5
    Meng de yoghurt met het citroensap, de munt, peper en zout.
  6. 6
    Serveer goed warm met de yoghurtsaus en een salade.
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 439; energie (kCal): 105; vetten (g): 4,5; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 5; suikers (g): 1,6; vezels (g): 1; eiwitten (g): 10,9; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 273,42
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 439; energie (kCal): 105; vetten (g): 4,5; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 5; suikers (g): 1,6; vezels (g): 1; eiwitten (g): 10,9; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 273,42
Orientaals
Moederdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Bereide Gehakte Biefstuk
    4 × 160 gr
  • Delhaize Kruimeldeeg | Vers
    230 gr
  • Delhaize Kerstomaten | Mix
    250 gr
    3 voor €5
  • Delhaize Gele uien | Netje
    500 gr
  • Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
  • Delhaize Pijnboompitten
    200 gr
  • Santa Maria Santa Maria | Ras El Hanout
    35 gr
  • Fage Authentieke Griekse yoghurt | natuur | 0% v.g.
    2 × 170 gr
  • Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
    100 gr
  • Delhaize Munt | Verpakt
    20 gr
  • Reeds in je keuken

  • Limmi Citroensap | Vitamin C
    12 cl
  • Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    38 gr

Totaal:

€38,80