Recept zoekresultatenSalade van rundvlees en sperziebonen met wortelen
Delhaize logo
  • Salade van rundvlees en sperziebonen met wortelen
    A

Salade van rundvlees en sperziebonen met wortelen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Brunch
Lunch
Salade van rundvlees en sperziebonen met wortelenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 eetlepel bonenkruid
  • 2 eetlepels gehakte bladpeterselie
  • 1 citroen
  • 1 koffielepel gemalen koriander
  • 200 g geraspte wortelen
  • 1 hardgekookt ei
  • 5 eetlepels mosterdvinaigrette
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 500 g gebakken rosbief in sneden
  • 400 g sperziebonen
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Prinsessenbonen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    4,78 €/kg
    €2,39
    F1986053100310700000
  • Vinaigrette | Mosterd
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    45 cl
    9,00 €/l
    €4,05
    S2011021000015710000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000
  • Wortelen | Geraspt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    250 gr
    3,96 €/kg
    €0,99
    F2019071500040320000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min.

    1. Gaar de sperziebonen 10 min. in kokend water, giet ze af en spoel ze goed onder koud water.
    2. Klop ondertussen 3 eetlepels citroensap met 2 snuifjes zout in een slakom. Voeg de koriander toe, het bonenkruid, de olie, de vinaigrette en de peterselie.
    3. Pel het hardgekookte ei. Hak het eiwit fijn en zet opzij. Plet het eigeel met een vork in de saus. Voeg de wortelen en de sperziebonen toe, meng goed. Schik de salade op de serveerschaal en leg er de opgerolde rosbiefsneetjes bovenop.
    4. Bestrooi met het gehakte eiwit en serveer koel met stokbrood.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 458; energie (kCal): 110; vetten (g): 5,9; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 3,4; suikers (g): 2; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 9,7; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 368,06
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Brunch
    Diner
    Lunch
    • Salade van rundvlees en sperziebonen met wortelen
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Prinsessenbonen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    4,78 €/kg
    €2,39
    F1986053100310700000
  • Vinaigrette | Mosterd
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    45 cl
    9,00 €/l
    €4,05
    S2011021000015710000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000
  • Wortelen | Geraspt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    250 gr
    3,96 €/kg
    €0,99
    F2019071500040320000