Tortilla’s met rundvlees en guacamole


Makkelijk
< 30 min.
0/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten 4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
- 1 c à s afgestreken koffielepel komijn
- chilipoeder
- 2 el fijngehakte koriander
- 600 g minuutsteak
- 4 e.l. olijfolie
- 1 c à s afgestreken koffielepel komijn
- chilipoeder
- 2 el fijngehakte koriander
- 600 g minuutsteak
- 4 e.l. olijfolie
Begin met koken
- 1Meng de olie, het chilipoeder en de komijn in een schaal. Voeg de in fijne reepjes gesneden steaks toe, meng en zet opzij.
- 2Ontpit 4 tomaten en snij ze in grote blokjes. Snij de Romeinse sla in sliertjes. Zet opzij.
- 3Prak het vruchtvlees van de avocado’s met het sap van 1 of 2 limoenen (afhankelijk van je eigen smaak) met behulp van een vork. Voeg de heel fijngesnipperde ui toe, de koriander en 1 ontpitte en in heel kleine blokjes gesneden tomaat. Meng en breng op smaak met peper en zout.
- 4Bak het vlees bruin in een wok of grote braadpan op hoog vuur, breng op smaak met peper en zout.
- 5Verwarm de tortilla’s tussen 2 borden in de microgolfoven.
- 6Serveer alle ingrediënten apart, zodat elkeen zijn tortilla naar eigen smaak kan samenstellen.
- 1Meng de olie, het chilipoeder en de komijn in een schaal. Voeg de in fijne reepjes gesneden steaks toe, meng en zet opzij.
- 2Ontpit 4 tomaten en snij ze in grote blokjes. Snij de Romeinse sla in sliertjes. Zet opzij.
- 3Prak het vruchtvlees van de avocado’s met het sap van 1 of 2 limoenen (afhankelijk van je eigen smaak) met behulp van een vork. Voeg de heel fijngesnipperde ui toe, de koriander en 1 ontpitte en in heel kleine blokjes gesneden tomaat. Meng en breng op smaak met peper en zout.
- 4Bak het vlees bruin in een wok of grote braadpan op hoog vuur, breng op smaak met peper en zout.
- 5Verwarm de tortilla’s tussen 2 borden in de microgolfoven.
- 6Serveer alle ingrediënten apart, zodat elkeen zijn tortilla naar eigen smaak kan samenstellen.
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 641; energie (kCal): 154; vetten (g): 9,4; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 10,3; suikers (g): 2,6; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 6,6; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 972,05
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 641; energie (kCal): 154; vetten (g): 9,4; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 10,3; suikers (g): 2,6; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 6,6; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 972,05
Zuid-Amerikaans
Lactose vrij
Diner
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
- Santa Maria Kruiden | Komijn33 gr-10% voor 3€349
- Santa Maria Kruiden | Chili | Poeder41 gr-10% voor 3€329
- Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes10 gr-10% voor 3€295
- Delhaize Burger | Rund | Bio3 × +/- 260 gr+/-€533
- Delhaize Olijfolie | Culinaire50 cl€539