Tot en met 11 september, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLBTS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenJumbomosselen met blond bier en échte frietjes
Delhaize logo
  • Jumbomosselen met blond bier en échte frietjes
    A

Jumbomosselen met blond bier en échte frietjes

Jumbomosselen met blond bier en échte frietjesA
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 kg jumbomosselen
  • 800 g frietaardappelen
  • 1 bulbe venkelknol
  • 3 tiges selderstengels
  • 1 ui
  • bladpeterselie
  • verse tijm
  • 2 flessen blond bier Monsieur Rock
  • 1 el boter
  • peper
  • 4 kg jumbomosselen
  • 800 g frietaardappelen
  • 1 bulbe venkelknol
  • 3 tiges selderstengels
  • 1 ui
  • bladpeterselie
  • verse tijm
  • 2 flessen blond bier Monsieur Rock
  • 1 el boter
  • peper

Begin met koken

: 35 min
1
Schil en spoel de aardappelen en snijd in plakken van ± 1,5 cm. Snijd ze daarna in dikke frieten.
2
Verwarm de friteuse voor op 140°C.
3
Bak de frietjes voor gedurende 4 min in het hete frietvet, maar laat ze nog niet kleuren. Haal de voorgebakken frietjes uit de friteuse, laat goed uitlekken en afkoelen op een keukenpapiertje.
4
Verhoog de temperatuur van de friteuse naar 180°C.
5
Spoel de selder en de venkel en snijd fijn. Pel de ui en snipper fijn samen met de peterselie.
6
Spoel de mosselen verschillende keren zodat ze volledig proper zijn.
7
Zet een grote pot op het vuur en laat de boter smelten. Doe de fijngesneden groenten, de tijm, de peterselie en de mosselen in de pot. Giet het bier erbij, kruid met peper en zout en laat goed doorkoken met het deksel op de pot. Kook de mosselen gaar op een hoog vuur gedurende 5 min en schud tussendoor regelmatig op.
8
Bak ondertussen de frietjes knapperig in het hete frietvet. Laat opnieuw goed uitlekken op een keukenpapiertje en serveer bij de mosselen. Puur genieten.
1
Schil en spoel de aardappelen en snijd in plakken van ± 1,5 cm. Snijd ze daarna in dikke frieten.
2
Verwarm de friteuse voor op 140°C.
3
Bak de frietjes voor gedurende 4 min in het hete frietvet, maar laat ze nog niet kleuren. Haal de voorgebakken frietjes uit de friteuse, laat goed uitlekken en afkoelen op een keukenpapiertje.
4
Verhoog de temperatuur van de friteuse naar 180°C.
5
Spoel de selder en de venkel en snijd fijn. Pel de ui en snipper fijn samen met de peterselie.
6
Spoel de mosselen verschillende keren zodat ze volledig proper zijn.
7
Zet een grote pot op het vuur en laat de boter smelten. Doe de fijngesneden groenten, de tijm, de peterselie en de mosselen in de pot. Giet het bier erbij, kruid met peper en zout en laat goed doorkoken met het deksel op de pot. Kook de mosselen gaar op een hoog vuur gedurende 5 min en schud tussendoor regelmatig op.
8
Bak ondertussen de frietjes knapperig in het hete frietvet. Laat opnieuw goed uitlekken op een keukenpapiertje en serveer bij de mosselen. Puur genieten.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 431; energie (kCal): 103; vetten (g): 4,5; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 7,6; suikers (g): 1,6; vezels (g): 3,1; eiwitten (g): 5,1; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 676,2
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 431; energie (kCal): 103; vetten (g): 4,5; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 7,6; suikers (g): 1,6; vezels (g): 3,1; eiwitten (g): 5,1; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 676,2
Belgisch
Lactose vrij
Diner
Hoofdgerecht