Recept zoekresultatenViskroketjes met garnalen, wortelen, bulgur en yoghurtsaus
Delhaize logo
  • Viskroketjes met garnalen, wortelen, bulgur en yoghurtsaus
    A

Viskroketjes met garnalen, wortelen, bulgur en yoghurtsaus

Viskroketjes met garnalen, wortelen, bulgur en yoghurtsausA
Makkelijk
< 30 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 400 g kabeljauw
  • 200 g rauwe schoongemaakte garnalen
  • 2 eieren
  • 2 lente-uitjes
  • 400 g wortelen
  • 20 g verse koriander
  • 10 g basilicum
  • 1 rode peper
  • 240 g bulgur
  • 3 dl natuuryoghurt
  • 4 e.l. olijfolie
  • 50 g paneermeel
  • Espelettepeper (poeder)
  • peper
  • 400 g kabeljauw
  • 200 g rauwe schoongemaakte garnalen
  • 2 eieren
  • 2 lente-uitjes
  • 400 g wortelen
  • 20 g verse koriander
  • 10 g basilicum
  • 1 rode peper
  • 240 g bulgur
  • 3 dl natuuryoghurt
  • 4 e.l. olijfolie
  • 50 g paneermeel
  • Espelettepeper (poeder)
  • peper

Begin met koken

: 25 min
1
Kook de bulgur gaar in gezouten water volgens de gaartijd op de verpakking. Giet af, besprenkel met een lepel olijfolie en kruid met fijngehakte basilicum, peper en zout.
2
Schil de wortelen en snijd in de lengte in de helft of zelfs in 4. Zet een pan op het vuur met een lepel olijfolie en wat water en stoof de wortelen erin gaar.
3
Laat de kabeljauw en de garnalen ontdooien. Maak de lente-uitjes schoon, hak ze grof en maal de vis en de uitjes verder fijn in de keukenrobot. Snijd de rode peper in de helft, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snipper het vruchtvlees zeer fijn. Snipper de helft van de koriander fijn en voeg toe bij de vis, samen met de eieren en de rode peper. Kruid met peper en zout en meng nogmaals.
4
Zet een diep bord met het paneermeel klaar. Vorm 8 miniburgers van de visbereiding en wentel ze in het paneermeel. Zet een grote antikleefpan op het vuur met wat olijfolie en bak er de burgers mooi gaar en goudbruin in langs beide kanten.
5
Snipper de resterende koriander fijn en meng onder de yoghurt met een beetje olijfolie. Kruid met peper en zout en Espelettepeper.
6
Serveer de viskroketjes met de bulgur, de wortelen en geef er de yoghurtsaus bij.
1
Kook de bulgur gaar in gezouten water volgens de gaartijd op de verpakking. Giet af, besprenkel met een lepel olijfolie en kruid met fijngehakte basilicum, peper en zout.
2
Schil de wortelen en snijd in de lengte in de helft of zelfs in 4. Zet een pan op het vuur met een lepel olijfolie en wat water en stoof de wortelen erin gaar.
3
Laat de kabeljauw en de garnalen ontdooien. Maak de lente-uitjes schoon, hak ze grof en maal de vis en de uitjes verder fijn in de keukenrobot. Snijd de rode peper in de helft, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snipper het vruchtvlees zeer fijn. Snipper de helft van de koriander fijn en voeg toe bij de vis, samen met de eieren en de rode peper. Kruid met peper en zout en meng nogmaals.
4
Zet een diep bord met het paneermeel klaar. Vorm 8 miniburgers van de visbereiding en wentel ze in het paneermeel. Zet een grote antikleefpan op het vuur met wat olijfolie en bak er de burgers mooi gaar en goudbruin in langs beide kanten.
5
Snipper de resterende koriander fijn en meng onder de yoghurt met een beetje olijfolie. Kruid met peper en zout en Espelettepeper.
6
Serveer de viskroketjes met de bulgur, de wortelen en geef er de yoghurtsaus bij.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 620; energie (kCal): 148; vetten (g): 6,1; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 12,7; suikers (g): 2,4; vezels (g): 2,4; eiwitten (g): 9,8; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 688,94
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 620; energie (kCal): 148; vetten (g): 6,1; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 12,7; suikers (g): 2,4; vezels (g): 2,4; eiwitten (g): 9,8; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 688,94
Diner
Hoofdgerecht