Chinese fondue II
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€€Score
5 op 5Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 6 Porties
- 200 g minimaïs
- 1 teentje knoflook
- 1 kaffirblaadje
- 10 g koriander
- 1 rood pepertje
- 1 stuk gember
- 2 takjes citroengras
- 1 l kippenbouillon (water + 2 blokjes)
- 1 pakje sobanoedels
- 400 g gepelde rauwe scampis
- 200 g miniasperges
- 200 g sojascheuten
- 250 g sluimererwten
- 200 g miniwortelen
- 250 g bruine kastanjechampignons
- 3 zoete puntpaprika's (geel, rood en oranje)
- 400 g kipfilet in blokjes
- 400 g rundvlees in blokjes of sneetjes
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022400077530000
F1986053100312100000
F2014102800336430000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min + 30 min kooktijd
- Maak een pittige bouillon: meng de kippenbouillon en het water en voeg het citroengras, de gember, het doormidden gesneden pepertje, de koriander, het kaffirblaadje en het teentje knoflook toe. Laat 30 min sudderen.
- Snijd de groenten fijn: de champignons in plakjes, de paprika’s en wortelen in fijne reepjes. Dreseer ze op een bord samen met de andere groenten, het vlees en de scampi.
- Dien de bouillon gloeiend heet op. Eet allemaal samen rond de bouillon door je netje te vullen met groenten, vlees of vis en enkele minuten te laten garen in de bouillon.
- Als het vlees, de vis en de groenten op zijn, doe je de noedels in de bouillon. Verdeel op het einde van de maaltijd de kommetjes soep onder je gasten.
Kooktip
- Overgaar je ingrediënten niet, zodat ze al hun vitaminen behouden. De meeste ingrediënten zijn al na enkele minuten gaar.
- Ook lekker met kant-en-klare dumplings, wontons en tofoe.
- Techniek: Fonduen. De Aziaten fonduen niet in olie, maar in bouillon. Feestelijk én gezond, want minder vetten! Eigenlijk maak je een ‘hot pot’: een smakelijke soep waar je eerst je vlees, vis en groenten in gaart en erna je noedels, want de eerste ingrediënten geven nog meer smaak aan de volgende, nomnomnom. Je kunt je bouillon op verschillende manieren op smaak brengen: zoals in het recept beschreven of op z’n Japans (sukiyaki), Thaïs (thai suki) …
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 301; energie (kCal): 72; vetten (g): 0,8; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 7,4; suikers (g): 1,3; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 8,5; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 471,02
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Diner
Herfst
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022400077530000
F1986053100312100000
F2014102800336430000
Laad nog 2 producten