Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week 🛒🚗Geniet van gratis collect tijdens de laatste Black Friday week met de code BFCOLLECT!>> Langs hier <<

Recept zoekresultatenKwartels met clementines en honing
Delhaize logo
  • Kwartels met clementines en honing
    A

Kwartels met clementines en honing

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

4 op 5
Eindejaar,Sinterklaas
Hoofdgerecht
Kwartels met clementines en honingA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 el acaciahoning
  • 2 el balsamicoazijn
  • 50 g boter
  • 10 clementine
  • 2 courgette
  • 2 eieren
  • 2 afgestreken el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 1 el fijngesneden bladpeterselie
  • 4 kwartel
  • 2 el olijfolie
  • 5 cl room
  • 2 ui
  • 50 g zelfrijzende bloem

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Honing | Acacia | Frankrijk

Miel l'Apiculteur

Honing | Acacia | Frankrijk

250 gr

€6,49

Azijn | Balsamico | Modena

Taste of Inspirations

Azijn | Balsamico | Modena

25 cl

€5,99

mandarijnen

Delhaize

mandarijnen

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Courgette | 1Stuk

Delhaize

Courgette | 1Stuk

1 st

€0,99

Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g

Maizena

Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g

250 gr

€2,49

Kruiden | Peterselie

Santa Maria

Kruiden | Peterselie

8 gr

€2,95

2 kwartels

Delhaize

2 kwartels

2 × 320 gr

€13,98

Room 20%

Delhaize

Room 20%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,75

Witte uien | Netje

Delhaize

Witte uien | Netje

400 gr

€1,49

Bloem | Zelfrijzende

Delhaize

Bloem | Zelfrijzende

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,59

Reeds in je keuken

Zachte boter | Opgeklopt

Balade

Zachte boter | Opgeklopt

130 gr

€2,99

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,19

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,49

Totaal:
€38,21

Begin met koken

  1. Verwarm de over voor op th. 6 – 180°C.
  2. Kruis de pootjes van de kwartels en bind ze samen met keukentouw. Smeer in met 30 g gesmolten boter. Kruid met peper en zout en bak in 25 min. goudbruin in de oven.
  3. Pel ondertussen 4 clementines en verwijder de witte velletjes. Pers de andere 6 uit (30 cl sap is nodig).
  4. Giet het sap in een steelpan, laat 1 min. inkoken op hoog vuur, voeg de azijn toe, 1 eetlepel honing, het bindmiddel en de room. Laat sudderen op heel zacht vuur.
  5. Smelt ondertussen een nootje boter in een braadpan en rol de clementines hierin. Voeg, wanneer ze licht gebakken zijn, 1 eetlepel honing toe en laat karameliseren op zacht vuur.
  6. Breng de saus op smaak met peper en zout en doe er de fijngesneden peterselie bij.
  7. Serveer de kwartels met 1 clementine per persoon en wat saus.
  8. Dien op met aardappelbrochettes met spek en/of courgettepannenkoekjes.

Kooktip

  • Variant: Struisvogelsteak kan op dezelfde manier bereid worden, bak dan in de pan en deglaceer de pan met de saus.
  • Om de gaarheid van gevogelte te controleren, prik je met een fijn brochettestokjes in het meest vlezige deel: het vrijgekomen sap moet helder zijn. Indien roze, dan bak je nog even.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 433; energie (kCal): 103; vetten (g): 5,7; verzadigde vetten (g): 2,4; koolhydraten (g): 9,2; suikers (g): 5,4; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 3,4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 512,43
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 433; energie (kCal): 103; vetten (g): 5,7; verzadigde vetten (g): 2,4; koolhydraten (g): 9,2; suikers (g): 5,4; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 3,4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 512,43
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Eindejaar,Sinterklaas
Diner
Herfst,Winter
Hoofdgerecht
  • Kwartels met clementines en honing
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Honing | Acacia | Frankrijk

Miel l'Apiculteur

Honing | Acacia | Frankrijk

250 gr

€6,49

Azijn | Balsamico | Modena

Taste of Inspirations

Azijn | Balsamico | Modena

25 cl

€5,99

mandarijnen

Delhaize

mandarijnen

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Courgette | 1Stuk

Delhaize

Courgette | 1Stuk

1 st

€0,99

Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g

Maizena

Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g

250 gr

€2,49

Kruiden | Peterselie

Santa Maria

Kruiden | Peterselie

8 gr

€2,95

2 kwartels

Delhaize

2 kwartels

2 × 320 gr

€13,98

Room 20%

Delhaize

Room 20%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,75

Witte uien | Netje

Delhaize

Witte uien | Netje

400 gr

€1,49

Bloem | Zelfrijzende

Delhaize

Bloem | Zelfrijzende

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,59

Reeds in je keuken

Zachte boter | Opgeklopt

Balade

Zachte boter | Opgeklopt

130 gr

€2,99

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,19

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,49

Totaal:
€38,21