Kwartels met clementines en honing
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
4 op 5

Ingrediënten voor 4 Porties
- 2 el acaciahoning
- 2 el balsamicoazijn
- 50 g boter
- 10 clementine
- 2 courgette
- 2 eieren
- 2 afgestreken el express bindmiddel voor bruine sauzen
- 1 el fijngesneden bladpeterselie
- 4 kwartel
- 2 el olijfolie
- 5 cl room
- 2 ui
- 50 g zelfrijzende bloem
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:

Miel l'Apiculteur
Honing | Acacia | Frankrijk
250 gr
€6,49

Taste of Inspirations
Azijn | Balsamico | Modena
25 cl
€5,99

Delhaize
mandarijnen
1 kg

€2,49

Delhaize
Courgette | 1Stuk
1 st
€0,99

Maizena
Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
250 gr
€2,49

Santa Maria
Kruiden | Peterselie
8 gr
€2,95

Delhaize
2 kwartels
2 × 320 gr
€13,98

Delhaize
Room 20%
20 cl

€0,75

Delhaize
Witte uien | Netje
400 gr
€1,49

Delhaize
Bloem | Zelfrijzende
1 kg

€0,59
Reeds in je keuken

Balade
Zachte boter | Opgeklopt
130 gr
€2,99

Delhaize
Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st

€2,19

Delhaize
Olijfolie | Extra vierge
50 cl
€4,49
Totaal:
€38,21
Begin met koken
- Verwarm de over voor op th. 6 – 180°C.
- Kruis de pootjes van de kwartels en bind ze samen met keukentouw. Smeer in met 30 g gesmolten boter. Kruid met peper en zout en bak in 25 min. goudbruin in de oven.
- Pel ondertussen 4 clementines en verwijder de witte velletjes. Pers de andere 6 uit (30 cl sap is nodig).
- Giet het sap in een steelpan, laat 1 min. inkoken op hoog vuur, voeg de azijn toe, 1 eetlepel honing, het bindmiddel en de room. Laat sudderen op heel zacht vuur.
- Smelt ondertussen een nootje boter in een braadpan en rol de clementines hierin. Voeg, wanneer ze licht gebakken zijn, 1 eetlepel honing toe en laat karameliseren op zacht vuur.
- Breng de saus op smaak met peper en zout en doe er de fijngesneden peterselie bij.
- Serveer de kwartels met 1 clementine per persoon en wat saus.
- Dien op met aardappelbrochettes met spek en/of courgettepannenkoekjes.
Kooktip
- Variant: Struisvogelsteak kan op dezelfde manier bereid worden, bak dan in de pan en deglaceer de pan met de saus.
- Om de gaarheid van gevogelte te controleren, prik je met een fijn brochettestokjes in het meest vlezige deel: het vrijgekomen sap moet helder zijn. Indien roze, dan bak je nog even.
Nutritionele informatie
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:

Miel l'Apiculteur
Honing | Acacia | Frankrijk
250 gr
€6,49

Taste of Inspirations
Azijn | Balsamico | Modena
25 cl
€5,99

Delhaize
mandarijnen
1 kg

€2,49

Delhaize
Courgette | 1Stuk
1 st
€0,99

Maizena
Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
250 gr
€2,49

Santa Maria
Kruiden | Peterselie
8 gr
€2,95

Delhaize
2 kwartels
2 × 320 gr
€13,98

Delhaize
Room 20%
20 cl

€0,75

Delhaize
Witte uien | Netje
400 gr
€1,49

Delhaize
Bloem | Zelfrijzende
1 kg

€0,59
Reeds in je keuken

Balade
Zachte boter | Opgeklopt
130 gr
€2,99

Delhaize
Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st

€2,19

Delhaize
Olijfolie | Extra vierge
50 cl
€4,49