Cassoulet
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Gluten vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 400 g boerenworsten
- 300 g dikke sneden spek
- 2 tomaten
- 395 g witte bonen (in bokaal)
- 240 g rode bonen (uit blik)
- 265 g groene peulbonen (in blik)
- 4 uien
- 19 cl kalfsfond
- 2 teentjes knoflook
- 1 takje verse tijm
- 2 laurierblaadjes
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1999091600536500000
F1998040200321320000
S2010100500116740000
F1986053100315100000
Laad nog 4 producten
Serveer met
- S2015032300220630014
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min.
- Pers de knoflook fijn en versnipper de uien.
- Snijd de boerenworsten doormidden. Bak het spek en haal het uit de pan. Giet het vet niet af, maar bak er de uien, de knoflook en de boerenworsten in. Voeg de tijm en de laurierblaadjes toe.
- Ontpit en snijd de tomaten in blokjes en voeg toe. Voeg de bonen toe. Voeg de kalfsfond toe en laat nog 10 min. sudderen. Kruid bij met peper en zout.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 572; energie (kCal): 137; vetten (g): 5,9; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 9,9; suikers (g): 1,7; vezels (g): 4,9; eiwitten (g): 9,1; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 863,79
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Gluten vrij
Herfst,Winter
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1999091600536500000
F1998040200321320000
S2010100500116740000
F1986053100315100000
Laad nog 4 producten
Serveer met
- S2015032300220630014