Delhaize logo
  • Cassoulet
    A

Cassoulet

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
CassouletA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 g boerenworsten
  • 300 g dikke sneden spek
  • 2 tomaten
  • 395 g witte bonen (in bokaal)
  • 240 g rode bonen (uit blik)
  • 265 g groene peulbonen (in blik)
  • 4 uien
  • 19 cl kalfsfond
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 takje verse tijm
  • 2 blaadjes laurier

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Worst | Kip

Delhaize

Worst | Kip

400 gr

€4,00

Gezouten spek

Delhaize

Gezouten spek

300 gr

€6,29

Tomaten | Kumato | Verpakt

Delhaize

Tomaten | Kumato | Verpakt

400 gr

€3,19

Witte bonen | Tomatensaus

365

Witte bonen | Tomatensaus

400 gr

€0,60

Rode bonen

Delhaize

Rode bonen

240 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,65

Peulbonen | Groen

Delhaize

Peulbonen | Groen

265 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,79

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Fond | Kalf | Bruin

Delhaize

Fond | Kalf | Bruin

22 cl

€3,99

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Laurierblaadjes

Delhaize

Laurierblaadjes

15 gr

€1,35

Totaal:
€26,43

Serveer met

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Pers de knoflook fijn en versnipper de uien.
  2. Snijd de boerenworsten doormidden. Bak het spek en haal het uit de pan. Giet het vet niet af, maar bak er de uien, de knoflook en de boerenworsten in. Voeg de tijm en de laurierblaadjes toe.
  3. Ontpit en snijd de tomaten in blokjes en voeg toe. Voeg de bonen toe. Voeg de kalfsfond toe en laat nog 10 min. sudderen. Kruid bij met peper en zout.

 

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 572; energie (kCal): 137; vetten (g): 5,9; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 9,9; suikers (g): 1,7; vezels (g): 4,9; eiwitten (g): 9,1; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 863,79
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 572; energie (kCal): 137; vetten (g): 5,9; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 9,9; suikers (g): 1,7; vezels (g): 4,9; eiwitten (g): 9,1; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 863,79
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Gluten vrij
Herfst,Winter
Hoofdgerecht
  • Cassoulet
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Worst | Kip

Delhaize

Worst | Kip

400 gr

€4,00

Gezouten spek

Delhaize

Gezouten spek

300 gr

€6,29

Tomaten | Kumato | Verpakt

Delhaize

Tomaten | Kumato | Verpakt

400 gr

€3,19

Witte bonen | Tomatensaus

365

Witte bonen | Tomatensaus

400 gr

€0,60

Rode bonen

Delhaize

Rode bonen

240 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,65

Peulbonen | Groen

Delhaize

Peulbonen | Groen

265 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,79

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Fond | Kalf | Bruin

Delhaize

Fond | Kalf | Bruin

22 cl

€3,99

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Laurierblaadjes

Delhaize

Laurierblaadjes

15 gr

€1,35

Totaal:
€26,43

Serveer met