Rappel de produit :«8 mini raw cakes van het merk Nats Rawline» verkeerde houdbaarheidsdatum op etiketEn savoir plus >

Recept zoekresultatenStoofpotje van lamsschenkel met basmatirijst
Delhaize logo

Stoofpotje van lamsschenkel met basmatirijst

Stoofpotje van lamsschenkel met basmatirijst
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 tomaten
  • 250 g basmatirijst
  • 1 snufje zwarte peper
  • 2 el gele gedroogde rozijnen
  • 1/4 kl cayennepeper
  • 1/2 kl kaneelpoeder
  • 1/2 kl nootmuskaat
  • 2 kruidnagels
  • 3 dl magere yoghurt
  • 1 kg lamsschenkel
  • peper
  • 1 el geelwortel (kurkuma)
  • 1 kl gemalen komijn
  • verse koriander
  • 5 cm verse gember
  • 5 teentjes knoflook
  • 4 e.l. olijfolie
  • 10 uien
  • 2 tomaten
  • 250 g basmatirijst
  • 1 snufje zwarte peper
  • 2 el gele gedroogde rozijnen
  • 1/4 kl cayennepeper
  • 1/2 kl kaneelpoeder
  • 1/2 kl nootmuskaat
  • 2 kruidnagels
  • 3 dl magere yoghurt
  • 1 kg lamsschenkel
  • peper
  • 1 el geelwortel (kurkuma)
  • 1 kl gemalen komijn
  • verse koriander
  • 5 cm verse gember

Begin met koken

1
Verhit de olie en bak de schenkels aan. Haal even uit de pan. Snipper de uien en het knoflook en stoof even aan in de olie. Leg de schenkels opnieuw in de pan en voeg de gember, koriander, komijn en geelwortel toe. Laat nog even aanstoven.
2
Voeg de yoghurt toe, samen met de ontpitte en in blokjes gesneden tomaten, 2 kl zout, kruidnagel, nootmuskaat, kaneel, cayennepeper en zwarte peper.
3
Zet ongeveer 2 u in de oven op 150°C (al naargelang de grootte) of tot de schenkels bijna gaar zijn. Voeg dan de rozijnen toe. Laat ze nog even mee sudderen. Serveer met de gekookte basmatirijst.
1
Verhit de olie en bak de schenkels aan. Haal even uit de pan. Snipper de uien en het knoflook en stoof even aan in de olie. Leg de schenkels opnieuw in de pan en voeg de gember, koriander, komijn en geelwortel toe. Laat nog even aanstoven.
2
Voeg de yoghurt toe, samen met de ontpitte en in blokjes gesneden tomaten, 2 kl zout, kruidnagel, nootmuskaat, kaneel, cayennepeper en zwarte peper.
3
Zet ongeveer 2 u in de oven op 150°C (al naargelang de grootte) of tot de schenkels bijna gaar zijn. Voeg dan de rozijnen toe. Laat ze nog even mee sudderen. Serveer met de gekookte basmatirijst.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Pasen
Diner
Lente
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Smaaktrostomaten
Delhaize Smaaktrostomaten
450 gr
4
49
Rijst | Basmati | Kookbuiltje
Bosto Rijst | Basmati | Kookbuiltje
4 x 75 gr
1
55
Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
38 gr
1
19
Droge vruchten | Rozijnen | Natuur
Bonner Droge vruchten | Rozijnen | Natuur
200 gr
2
39
Kruiden | Peper | Cayenne | Gemalen
Delhaize Kruiden | Peper | Cayenne | Gemalen
40 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
72
Kruiden | Kaneel | Stokjes
Delhaize Kruiden | Kaneel | Stokjes
13 gr
1
19
Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
35 gr
4
99
Kruiden | Kruidnagel
Santa Maria Kruiden | Kruidnagel
24 gr
5
89
Natuur | Plantaardig alternatief voor yoghurt
Alpro Natuur | Plantaardig alternatief voor yoghurt
500 gr
3 voor €5
1
99
Lamsbout | Met been | Celtic
Delhaize Lamsbout | Met been | Celtic
+/- 1,4 kg
+/-€
28
69
Kruiden | Kurkuma
Delhaize Kruiden | Kurkuma
40 gr
2
09
Kruiden | Komijn | Gemalen
Delhaize Kruiden | Komijn | Gemalen
38 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
75
Koriander | Verpakt
Delhaize Koriander | Verpakt
20 gr
1
55
Gember | Bio
Delhaize Gember | Bio
150 gr
Bio
    1
    89
    Gele uien | Verpakt | Bio
    Delhaize Gele uien | Verpakt | Bio
    1 kg
    Bio
      2
      29

      Reeds in je keuken

      Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
      Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
      38 gr
      1
      19
      Lookbol | Netje
      Delhaize Lookbol | Netje
      75 gr
      1
      79
      Olijfolie | Cucinare
      Filippo Berio Olijfolie | Cucinare
      1 l
      2+1 gratis
      13
      99
      Totaal:
      +/-€62,66