• Risotto met barolo

Risotto met barolo

Risotto met barolo
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
2 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 180 g risottorijst (arborio of carnaroli)
  • 40 g boter
  • 30 g geraspte pecorino
  • 20 cl barolo
  • 50 cl kippenbouillon
  • 1 ui (middelgroot)
  • 2 rode witloven
  • zout
  • zwarte peper
  • 180 g risottorijst (arborio of carnaroli)
  • 40 g boter
  • 30 g geraspte pecorino
  • 20 cl barolo
  • 50 cl kippenbouillon
  • 1 ui (middelgroot)
  • 2 rode witloven
  • zout
  • zwarte peper

Begin met koken

: 25 min.
  1. 1
    Verwarm de kippenbouillon en hou warm.
  2. 2
    Hak de ui fijn. Doe de helft van de boter in een pot en fruit de ui 5 minuten.
  3. 3
    Voeg de rijst toe en blijf roeren tot de rijst doorzichtig wordt.
  4. 4
    Giet de rode wijn en een beetje bouillon erbij. Zet het vuur lager en giet er een grote schep warme bouillon bij. Voeg de bouillon schep per schep toe en wacht telkens tot de vorige schep geabsorbeerd is. Roer regelmatig met een houten lepel. Snij het witloof in de lengte doormidden. Haal de kern eruit en snij in fijne reepjes. Doe de helft van het witloof in de risotto. Laat nog 18 minuten koken, tot de rijst romig wordt, maar hard vanbinnen blijft. Haal de pot van het vuur.
  5. 5
    Voeg de rest van de boter en de pecorino toe. Meng en kruid met peper en zout. Dek af en laat een vijftal minuten zwellen.
  6. 6
    Plaats een serveerring in het midden van het bord en vul deze met risotto, druk goed aan. Werk af met strookjes rood witloof. Neem de serveerring weg, geef nog een draai van de pepermolen en dien op.
  1. 1
    Verwarm de kippenbouillon en hou warm.
  2. 2
    Hak de ui fijn. Doe de helft van de boter in een pot en fruit de ui 5 minuten.
  3. 3
    Voeg de rijst toe en blijf roeren tot de rijst doorzichtig wordt.
  4. 4
    Giet de rode wijn en een beetje bouillon erbij. Zet het vuur lager en giet er een grote schep warme bouillon bij. Voeg de bouillon schep per schep toe en wacht telkens tot de vorige schep geabsorbeerd is. Roer regelmatig met een houten lepel. Snij het witloof in de lengte doormidden. Haal de kern eruit en snij in fijne reepjes. Doe de helft van het witloof in de risotto. Laat nog 18 minuten koken, tot de rijst romig wordt, maar hard vanbinnen blijft. Haal de pot van het vuur.
  5. 5
    Voeg de rest van de boter en de pecorino toe. Meng en kruid met peper en zout. Dek af en laat een vijftal minuten zwellen.
  6. 6
    Plaats een serveerring in het midden van het bord en vul deze met risotto, druk goed aan. Werk af met strookjes rood witloof. Neem de serveerring weg, geef nog een draai van de pepermolen en dien op.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

  • Rode andijvie
    2

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Bosto Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m
    500 gr
  • Delhaize Pecorino romano | bob geraspt
    70 gr
  • BOOP Merlot | Bio
    75 cl
    -30%
    Bio
    • Knorr Bouillon | Kip | Minder Zout
      109 gr
      3+1 gratis
    • Delhaize Witte uien | Netje
      400 gr
    • Reeds in je keuken

    • Paysan Breton Boter | Gezouten
      125 gr
    • Delhaize Zout | Cuisine
      1 kg
    • Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
      38 gr

    Totaal:

    €16,55