Recept zoekresultatenRisotto met barolo
Delhaize logo
  • Risotto met barolo

Risotto met barolo

Risotto met barolo
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
2 porties
  • 180 g risottorijst (arborio of carnaroli)
  • 40 g boter
  • 30 g geraspte pecorino
  • 20 cl barolo
  • 50 cl kippenbouillon
  • 1 ui (middelgroot)
  • 2 rode witloven
  • zout
  • zwarte peper
  • 180 g risottorijst (arborio of carnaroli)
  • 40 g boter
  • 30 g geraspte pecorino
  • 20 cl barolo
  • 50 cl kippenbouillon
  • 1 ui (middelgroot)
  • 2 rode witloven
  • zout
  • zwarte peper

Begin met koken

: 25 min.
1
Verwarm de kippenbouillon en hou warm.
2
Hak de ui fijn. Doe de helft van de boter in een pot en fruit de ui 5 minuten.
3
Voeg de rijst toe en blijf roeren tot de rijst doorzichtig wordt.
4
Giet de rode wijn en een beetje bouillon erbij. Zet het vuur lager en giet er een grote schep warme bouillon bij. Voeg de bouillon schep per schep toe en wacht telkens tot de vorige schep geabsorbeerd is. Roer regelmatig met een houten lepel. Snij het witloof in de lengte doormidden. Haal de kern eruit en snij in fijne reepjes. Doe de helft van het witloof in de risotto. Laat nog 18 minuten koken, tot de rijst romig wordt, maar hard vanbinnen blijft. Haal de pot van het vuur.
5
Voeg de rest van de boter en de pecorino toe. Meng en kruid met peper en zout. Dek af en laat een vijftal minuten zwellen.
6
Plaats een serveerring in het midden van het bord en vul deze met risotto, druk goed aan. Werk af met strookjes rood witloof. Neem de serveerring weg, geef nog een draai van de pepermolen en dien op.
1
Verwarm de kippenbouillon en hou warm.
2
Hak de ui fijn. Doe de helft van de boter in een pot en fruit de ui 5 minuten.
3
Voeg de rijst toe en blijf roeren tot de rijst doorzichtig wordt.
4
Giet de rode wijn en een beetje bouillon erbij. Zet het vuur lager en giet er een grote schep warme bouillon bij. Voeg de bouillon schep per schep toe en wacht telkens tot de vorige schep geabsorbeerd is. Roer regelmatig met een houten lepel. Snij het witloof in de lengte doormidden. Haal de kern eruit en snij in fijne reepjes. Doe de helft van het witloof in de risotto. Laat nog 18 minuten koken, tot de rijst romig wordt, maar hard vanbinnen blijft. Haal de pot van het vuur.
5
Voeg de rest van de boter en de pecorino toe. Meng en kruid met peper en zout. Dek af en laat een vijftal minuten zwellen.
6
Plaats een serveerring in het midden van het bord en vul deze met risotto, druk goed aan. Werk af met strookjes rood witloof. Neem de serveerring weg, geef nog een draai van de pepermolen en dien op.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Rode andijvie
2

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m
Bosto Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m
500 gr
2+1 gratis
3
39
Pecorino romano | bob geraspt
Delhaize Pecorino romano | bob geraspt
70 gr
2
59
Montinho Sao Miguel Rood
Montinho Sao Miguel Montinho Sao Miguel Rood
75 cl
€2.99
2
99
€4,99
Gevogelte | Fond | Licht
Delhaize Gevogelte | Fond | Licht
22 cl
3
99
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
99

Reeds in je keuken

Boter | Zacht
Paysan Breton Boter | Zacht
125 gr
2
59
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
€16,95