• Reegebraad met salie, kleine crumbles met veenbessen
    Nutri-Score B

Reegebraad met salie, kleine crumbles met veenbessen

Reegebraad met salie, kleine crumbles met veenbessenB
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 700 g reeboutgebraad
  • 12 blaadjes salie
  • 20 cl zoete witte Bordeaux
  • 10 cl room
  • 1 el express bindmiddel voor witte sauzen
  • 15 g boter
  • peper
  • 150 g veenbessen (cranberries)
  • 90 g bloem
  • 1 appel
  • 60 g gezouten boter
  • 1 el blonde kandijsuiker
  • 700 g reeboutgebraad
  • 12 blaadjes salie
  • 20 cl zoete witte Bordeaux
  • 10 cl room
  • 1 el express bindmiddel voor witte sauzen
  • 15 g boter
  • peper
  • 150 g veenbessen (cranberries)
  • 90 g bloem
  • 1 appel
  • 60 g gezouten boter
  • 1 el blonde kandijsuiker

Begin met koken

: 25 min. voorbereiding + 25 min. kooktijd
  1. 1
    Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. 2
    Meng de veenbessen en de kandijsuiker met de geschilde en in blokjes gesneden appel. Verdeel over ovenschaaltjes en bedek met crumbledeeg dat je maakte met gezouten boter, bloem en kandijsuiker.
  3. 3
    Bind het in salieblaadjes gewikkelde gebraad op. Leg het in een schotel en smeer in met boter; doe er zout en peper op. Overgiet met 1/4 van de wijn en laat 20 tot 25 min. bakken in de oven (15 min. per 500 g), samen met de crumbles.
  4. 4
    Giet ondertussen de rest van de wijn in een steelpan en laat op matig vuur 1/3 inkoken. Doe er de room en het express bindmiddel bij. Neem van het vuur.
  5. 5
    Leg het gebraad op een plank, bedek het met aluminiumfolie en laat het 5 min. rusten. Giet het bakvet weg, giet de saus in de schotel en schraap de bodem goed los; kruid af. Snij het gebraad in sneden en dien op met de saus en de crumbles. Serveer met veldsla.
  1. 1
    Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. 2
    Meng de veenbessen en de kandijsuiker met de geschilde en in blokjes gesneden appel. Verdeel over ovenschaaltjes en bedek met crumbledeeg dat je maakte met gezouten boter, bloem en kandijsuiker.
  3. 3
    Bind het in salieblaadjes gewikkelde gebraad op. Leg het in een schotel en smeer in met boter; doe er zout en peper op. Overgiet met 1/4 van de wijn en laat 20 tot 25 min. bakken in de oven (15 min. per 500 g), samen met de crumbles.
  4. 4
    Giet ondertussen de rest van de wijn in een steelpan en laat op matig vuur 1/3 inkoken. Doe er de room en het express bindmiddel bij. Neem van het vuur.
  5. 5
    Leg het gebraad op een plank, bedek het met aluminiumfolie en laat het 5 min. rusten. Giet het bakvet weg, giet de saus in de schotel en schraap de bodem goed los; kruid af. Snij het gebraad in sneden en dien op met de saus en de crumbles. Serveer met veldsla.
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 839; energie (kCal): 200; vetten (g): 8,5; verzadigde vetten (g): 5,1; koolhydraten (g): 15,4; suikers (g): 8,6; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 12,7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 692
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 839; energie (kCal): 200; vetten (g): 8,5; verzadigde vetten (g): 5,1; koolhydraten (g): 15,4; suikers (g): 8,6; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 12,7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 692
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Hert
    700 g

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Salie
    12 blaadjes

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Zoete wijn
    20 cl

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Bindmiddel voor bruine saus
    1 el

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Peper

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Veenbessen
    150 g

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Meel
    90 g

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Bruine suiker
    1 el

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • 365 UHT room | 30 % V.G.
    20 cl
  • Delhaize Jonagold | 6ST
    900 gr
  • Delhaize Karneboter | Gezouten
    250 gr
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Karneboter
    250 gr

Totaal:

€6,29