Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Recept zoekresultatenRagout van artisjok
Delhaize logo
  • Ragout van artisjok

Ragout van artisjok

Ragout van artisjok
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 artisjokken
  • 3 citroenen
  • 2 sjalotten
  • 3 teentjes look
  • 2 e.l. olijfolie
  • 20 cl droge witte wijn
  • 30 dl water
  • 2 feuilles laurier
  • 3 takjes munt
  • 4 artisjokken
  • 3 citroenen
  • 2 sjalotten
  • 3 teentjes look
  • 2 e.l. olijfolie
  • 20 cl droge witte wijn
  • 30 dl water
  • 2 feuilles laurier
  • 3 takjes munt

Begin met koken

: Voorbereiding + kooktijd: 20 min.
1
Verwijder de voet en de buitenste bladeren van de artisjokken.
2
Snij het bovenste deel af op 2/3 van de hoogte.
3
Snij de artisjokken in 4 en verwijder de vezels.
4
Giet de artisjokken in een slakom met koud water en het sap van 2 citroenen.
5
Hak de sjalotten en teentjes look fijn.
6
Fruit ze in een stoofpan met de olijfolie.
7
Giet er de droge witte wijn bij en breng aan de kook.
8
Doe daarbij de uitgelekte artisjokken, het water, de laurierblaadjes en 1 in 8 gesneden bio citroen.
9
Doe daarbij zout, peper en de fijngehakte blaadjes van de takjes munt.
10
Dien lauw of op kamertemperatuur op.
11
Servez tiède ou à température ambiante.
1
Verwijder de voet en de buitenste bladeren van de artisjokken.
2
Snij het bovenste deel af op 2/3 van de hoogte.
3
Snij de artisjokken in 4 en verwijder de vezels.
4
Giet de artisjokken in een slakom met koud water en het sap van 2 citroenen.
5
Hak de sjalotten en teentjes look fijn.
6
Fruit ze in een stoofpan met de olijfolie.
7
Giet er de droge witte wijn bij en breng aan de kook.
8
Doe daarbij de uitgelekte artisjokken, het water, de laurierblaadjes en 1 in 8 gesneden bio citroen.
9
Doe daarbij zout, peper en de fijngehakte blaadjes van de takjes munt.
10
Dien lauw of op kamertemperatuur op.
11
Servez tiède ou à température ambiante.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Diner
Lente,Zomer
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Artisjok
4

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Sec
Le Long Cours Sec
25 cl
-15% voor 3
1
79
Kruiden | Laurierblaadjes
Santa Maria Kruiden | Laurierblaadjes
4 gr
2
15
Munt | Verpakt
Delhaize Munt | Verpakt
20 gr
1
49

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
39
Mineraalwater | Niet bruisend | PET
Evian Mineraalwater | Niet bruisend | PET
6 x 50 cl
4
89
Totaal:
€7,11