Recept zoekresultatenRabarbertaart met meringues
Recept zoekresultatenRabarbertaart met meringues
  • Rabarbertaart met meringues
    Nutri-Score D

Rabarbertaart met meringues

Rabarbertaart met meringuesD
Gemiddeld
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 50 g boter
  • 200 g bloemsuiker
  • 3 eieren
  • 4 eiwitten
  • 3 el halfvolle melk
  • 50 g maiszetmeel
  • 250 g rabarber
  • 125 g suiker
  • 125 g zelfrijzende bloem
  • 50 g boter
  • 200 g bloemsuiker
  • 3 eieren
  • 4 eiwitten
  • 3 el halfvolle melk
  • 50 g maiszetmeel
  • 250 g rabarber
  • 125 g suiker
  • 125 g zelfrijzende bloem

Begin met koken

  1. 1
    Spoel de rabarber en snijd in blokjes.
  2. 2
    Splits 2 eieren. Mix in de keukenrobot de suiker en de 2 eierdooiers met het derde volledige ei en de boter. Doe er de bloem en het maïszetmeel bij en mix. Voeg de melk toe en mix tot een glad deeg.
  3. 3
    Vet een taartvorm in en bestuif met bloem. Schep het deeg in de vorm en leg er de rabarberstukjes bovenop. Bak in de oven op 175°C gedurende 40 minuten.
  4. 4
    Klop de eiwitten stijf (zorg ervoor dat de kom en de klopper vetvrij zijn) en mix er de bloemsuiker door. Doe het eiwit in een spuitzak. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit er rondjes eiwit op. Laat er voldoende ruimte tussen. Laat ze bij 100°C in ongeveer ½ uur gaar worden en daarna in de oven met open deur afkoelen.
  5. 5
    Snijd de taart in stukken en serveer met de verkruimelde meringues.
  1. 1
    Spoel de rabarber en snijd in blokjes.
  2. 2
    Splits 2 eieren. Mix in de keukenrobot de suiker en de 2 eierdooiers met het derde volledige ei en de boter. Doe er de bloem en het maïszetmeel bij en mix. Voeg de melk toe en mix tot een glad deeg.
  3. 3
    Vet een taartvorm in en bestuif met bloem. Schep het deeg in de vorm en leg er de rabarberstukjes bovenop. Bak in de oven op 175°C gedurende 40 minuten.
  4. 4
    Klop de eiwitten stijf (zorg ervoor dat de kom en de klopper vetvrij zijn) en mix er de bloemsuiker door. Doe het eiwit in een spuitzak. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit er rondjes eiwit op. Laat er voldoende ruimte tussen. Laat ze bij 100°C in ongeveer ½ uur gaar worden en daarna in de oven met open deur afkoelen.
  5. 5
    Snijd de taart in stukken en serveer met de verkruimelde meringues.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1129; energie (kCal): 269; vetten (g): 6,5; verzadigde vetten (g): 3,2; koolhydraten (g): 48,5; suikers (g): 35,7; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 4,6; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 723,88
Vegetarisch
Moederdag,Romantisch diner
Overig
Lente
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
    250 gr
    0
    89
  • Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    99
  • Delhaize Melk | Halfvolle | Bio
    3 x 25 cl
    Bio
      1
      75
    • Soubry Zetmeel | Aardappelen
      200 gr
      1
      69
    • Delhaize Rabarber
      800 gr
      3
      99
    • Delhaize Tarwebloem
      1 kg
      • Kleine Leeuw, kleine prijs
      0
      39
    • Reeds in je keuken

    • Carlsbourg Boter | Mini | Zacht
      16 x 12,5 gr
      2de tegen -50%
      7
      19
    • Zusto Suiker | Vervanger
      300 gr
      4
      39

    Totaal:

    €10,70