Noedelsalade met garnalenPT15M4 Portieshttps://static.delhaize.be/medias/sys_master/h8c/h65/9173339373598.jpg200 g brede rijstnoedels (rice noodles)1/2 bussel verse koriander1 busseltje lente-uitjes3 el fish sauce1 komkommer3 limoenen50 g pinda's300 g roze garnalen7,5 zoete rode pepersaus (sweet chili sauce)4 tomaten
Doe de noedels in een grote kom (geen plastieken!), bedek ze met kokend water en laat 5 min. rusten. Giet ze af en spoel ze overvloedig onder koud water. Laat uitlekken.
Ontpit ondertussen de tomaten en de komkommer, snij ze dan in blokjes. Snipper de uitjes (witte + 2/3 van het groene deel) fijn.
Doe de noedels in de kom, voeg de garnalen toe, de tomaten, de komkommer, de uitjes en de fijngehakte koriander.
Meng het limoensap met de pikante saus en de fish sauce. Giet over de salade en meng goed.
Serveer koel, bestrooid met gehakte pinda’s.
Kooktip
Geen fornuis nodig voor dit recept: een elektrische waterkoker volstaat!