Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenLamsmignonnettes met mangosalsa
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:51
  • Lamsmignonnettes met mangosalsa

Lamsmignonnettes met mangosalsa

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Pasen,Vaderdag
Hoofdgerecht
Lamsmignonnettes met mangosalsa

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1/2 komkommer
  • 800 g lamsmignonnettes
  • 1/2 bussel lente-uitjes
  • 1 limoen
  • olijfolie
  • 1 passievrucht
  • peper
  • 1 rijpe mango
  • 1 koffielepel sambal
  • 2 eetlepels vissaus

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Komkommer
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,25 €/st
    €1,25
    F2021081200085550000
  • Goudkuipje | Sambal
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    100 gr
    11,90 €/kg
    €1,19
    F2019032500034220000
  • Passievruchten | Verpakt per 6
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    6 st
    0,55 €/st
    €3,29
    F1986053100337200000
  • Limoenen 4st | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    300 gr
    8,17 €/kg
    €2,45
    F2021082500086100000
  • Begin met koken

    1. Schil de mango en snij horizontaal in 3, aan weerskanten van de pit. Snij het vruchtvlees in kleine dobbelsteentjes en schep in een grote kom.
    2. Snipper de lente-uitjes fijn (het witte + ¾ van het groene deel) . Snij de halve komkommer in de lengte in 2, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in heel kleine blokjes. Schep ook in de kom.
    3. Voeg ook het sap van de passievrucht toe, de fijngeraspte schil en het sap van de limoen. Doe er de vissaus en sambal bij.
    4. Meng en breng op smaak met peper en zout. Dek af en laat minstens 30 min. trekken in de koelkast.
    5. Neem het vlees 30 min. op voorhand uit de koelkast.
    6. Verwarm een antikleefpan, zonder vetstof, op vrij hoog vuur. Smeer de mignonnettes in met olijfolie en bak 1 min. 30’ aan elke kant.
    7. Zet het vuur lager en bak nog verder afhankelijk van eigen smaak en de dikte van het vlees. Kruid met peper en zout.
    8. Dien onmiddellijk op met de mangosalsa.

    Kooktip

    • Geef een extra exotische toets aan dit gerecht door er rijstnoedels bij te serveren (overgoten met wat nemsaus en bestrooid met fijngehakte koriander).
    • Variant: Vervang de lente-uitjes door rode ui.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Pasen,Vaderdag
    Diner
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -00:51
    • Lamsmignonnettes met mangosalsa

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Komkommer
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,25 €/st
    €1,25
    F2021081200085550000
  • Goudkuipje | Sambal
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    100 gr
    11,90 €/kg
    €1,19
    F2019032500034220000
  • Passievruchten | Verpakt per 6
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    6 st
    0,55 €/st
    €3,29
    F1986053100337200000
  • Limoenen 4st | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    300 gr
    8,17 €/kg
    €2,45
    F2021082500086100000