Recept zoekresultatenKonijnenbouten met amandelen en druiven
Delhaize logo
  • Konijnenbouten met amandelen en druiven
    A

Konijnenbouten met amandelen en druiven

Konijnenbouten met amandelen en druivenA
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 konijnenbouten
  • 1 ui
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 el komijn
  • 80 g gepelde amandelen
  • 3 wortelen
  • 2 tomaten
  • 3 lente-uitjes
  • 2 stengels groene selder
  • 4 el gehakte verse koriander
  • 2 el vloeibare honing
  • 19 cl gevogeltefond (uit bokaal)
  • 150 g blonde rozijnen
  • zout
  • 1 g boter
  • 2 dl water
  • 4 konijnenbouten
  • 1 ui
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 el komijn
  • 80 g gepelde amandelen
  • 3 wortelen
  • 2 tomaten
  • 3 lente-uitjes
  • 2 stengels groene selder
  • 4 el gehakte verse koriander
  • 2 el vloeibare honing
  • 19 cl gevogeltefond (uit bokaal)
  • 150 g blonde rozijnen
  • zout
  • 1 g boter

Begin met koken

: 1 uur 10 min.
1
Verwarm de olie en de boter in een grote, diepe pan en bak er de konijnenbouten aan beide kanten goudbruin in op vrij hoog vuur. Voeg peper en zout toe.
2
Neem ze eruit en fruit in dezelfde pan de gehakte ui 2 min. op zacht vuur. Bestrooi met komijn, meng, leg er dan de konijnenbouten bovenop.
3
Voeg de in schijfjes gesneden wortelen toe, de tomaten (gepeld, ontpit en in stukken gesneden), evenals de fijngesneden selder en de grofgehakte amandelen. Doe er de gevogeltefond bij en het water. Dek af en laat 40 min. op zacht vuur sudderen, draai de bouten halverwege de stooftijd om.
4
Doe er de rozijnen en honing bij en laat nog 10 min. zonder deksel verder garen.
5
Breng op smaak met peper en zout, bestrooi met koriander en de fijngesneden uitjes.
6
Serveer warm met aardappelpuree.
1
Verwarm de olie en de boter in een grote, diepe pan en bak er de konijnenbouten aan beide kanten goudbruin in op vrij hoog vuur. Voeg peper en zout toe.
2
Neem ze eruit en fruit in dezelfde pan de gehakte ui 2 min. op zacht vuur. Bestrooi met komijn, meng, leg er dan de konijnenbouten bovenop.
3
Voeg de in schijfjes gesneden wortelen toe, de tomaten (gepeld, ontpit en in stukken gesneden), evenals de fijngesneden selder en de grofgehakte amandelen. Doe er de gevogeltefond bij en het water. Dek af en laat 40 min. op zacht vuur sudderen, draai de bouten halverwege de stooftijd om.
4
Doe er de rozijnen en honing bij en laat nog 10 min. zonder deksel verder garen.
5
Breng op smaak met peper en zout, bestrooi met koriander en de fijngesneden uitjes.
6
Serveer warm met aardappelpuree.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 462; energie (kCal): 110; vetten (g): 4,8; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 7,6; suikers (g): 6,2; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 8,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 651,2
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 462; energie (kCal): 110; vetten (g): 4,8; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 7,6; suikers (g): 6,2; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 8,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 651,2
Gluten vrij
Eindejaar
Diner
Hoofdgerecht