Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenKlassieke soufflé met gruyère
Delhaize logo
  • Klassieke soufflé met gruyère
    D

Klassieke soufflé met gruyère

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Hapjes
Klassieke soufflé met gruyèreD

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 30 g boter
  • Paneermeel
  • 25 g boter (voor de ovenschaaltjes)
  • 40 g bloem
  • 30 cl melk
  • 2 koffielepels mosterd
  • 160 g geraspte gruyère
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1 koffielepel maïszetmeel
  • 4 eieren

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000
  • Maiszetmeel
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2002011100095490000
  • Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    45 gr
    30,00 €/kg
    €1,35
    S2021021000507950000
  • Gruyère | Geraspt
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    150 gr
    27,27 €/kg
    €4,09
    F2020090900067860000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min + kooktijd: 15 min

    1. Gebruik  ovenschoteltjes met een rechte boord zodat de soufflé gelijkmatig rijst, liefst van terracotta zodat de hitte goed verdeeld wordt en behouden blijft. Gebruik een penseel om de bodem en de wanden van de schoteltjes met gesmolten boter te bestrijken.
    2. Verdeel het paneermeel over de binnenkant van de schoteltjes. Draai ze ondersteboven om het overtollige paneermeel te verwijderen. Raak nu de binnenkant van de schoteltjes nu niet meer aan, want dan zal de soufflé minder goed rijzen tijdens het bakken. Zet de schoteltjes in de koelkast.
    3. Smelt de boter en bereid een roux met de bloem. Voeg melk, mosterd en cayennepeper toe en breng aan de kook terwijl je stevig blijft roeren tot de saus dikker wordt. Haal van het vuur. Splits de eieren en voeg de dooiers bij de bereiding. Zo wordt de bechamel een mornaysaus! Doe er de geraspte kaas bij, zout en meng.
    4. Gebruik een schone kom om het eiwit met het maïszetmeel stijf te kloppen. Het zetmeel zal de gebakken soufflé in evenwicht houden. Meng eerst voorzichtig 1/3 van het eiwit bij de kaasbereiding en voeg er dan de rest bij.
    5. Vul de ovenschoteltjes voor ¾ en zet ze 30 min in de koelkast. Laat de oven voorverwarmen op th. 6/7 – 200°C (niet met hete lucht!).
    6. Zet 15 min. in een oven op 200°C.

    Kooktip

    • Wil je een stevigere versie, vervang dan de mosterd en de gruyère door 90 g verkruimelde roquefort of 50 g Comté en 90 g chorizo in kleine blokjes.
    • Doe de oven nooit open tijdens het bakken van de soufflé!

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 936; energie (kCal): 225; vetten (g): 15,3; verzadigde vetten (g): 9; koolhydraten (g): 10,3; suikers (g): 2,3; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 11,2; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 308,03
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Diner
    Hapjes
    • Klassieke soufflé met gruyère
      D

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000
  • Maiszetmeel
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2002011100095490000
  • Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    45 gr
    30,00 €/kg
    €1,35
    S2021021000507950000
  • Gruyère | Geraspt
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    150 gr
    27,27 €/kg
    €4,09
    F2020090900067860000