Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenKaviaar van bospaddenstoelen
Delhaize logo
  • Kaviaar van bospaddenstoelen
    A

Kaviaar van bospaddenstoelen

Kaviaar van bospaddenstoelenA
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 6 takjes bladpeterselie
  • 250 g boschampignons
  • 1 el citroensap
  • 6 e.l. olijfolie
  • 250 g Parijse champignons
  • peper
  • 2 sjalotten
  • 6 takjes bladpeterselie
  • 250 g boschampignons
  • 1 el citroensap
  • 6 e.l. olijfolie
  • 250 g Parijse champignons
  • peper
  • 2 sjalotten

Begin met koken

1
Borstel de paddenstoelen en champignons schoon, spoel ze indien nodig, maar laat ze zeker niet weken. Hak ze grof en doe ze in een braadpan met 2 eetlepels olie. Voeg het citroensap toe en de gesnipperde sjalotten. Bak ze op vrij hoog vuur tot het vrijgekomen vocht verdampt is.
2
Doe de bereiding in de beker van de hakmolen, voeg de peterselieblaadjes toe, 4 eetlepels olie, peper en zout. Laat draaien tot een gladde kaviaar.
3
Serveer lauw of koud. Heerlijk bij het aperitief op toasten, bij ganzenlever en pasta, als dipsausje, enz.
1
Borstel de paddenstoelen en champignons schoon, spoel ze indien nodig, maar laat ze zeker niet weken. Hak ze grof en doe ze in een braadpan met 2 eetlepels olie. Voeg het citroensap toe en de gesnipperde sjalotten. Bak ze op vrij hoog vuur tot het vrijgekomen vocht verdampt is.
2
Doe de bereiding in de beker van de hakmolen, voeg de peterselieblaadjes toe, 4 eetlepels olie, peper en zout. Laat draaien tot een gladde kaviaar.
3
Serveer lauw of koud. Heerlijk bij het aperitief op toasten, bij ganzenlever en pasta, als dipsausje, enz.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 520; energie (kCal): 126; vetten (g): 11,8; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 2,2; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 2,1; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 199,08
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 520; energie (kCal): 126; vetten (g): 11,8; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 2,2; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 2,1; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 199,08
Vegan
Brunch
Overig
Bijgerechten