Terugroeping product:«La Fermière liégeois » vermoedelijk ontwikkeling van melkzuurbacteriën die een organoleptisch defect veroorzaken.Meer info >

Recept zoekresultatenKaviaar van bospaddenstoelen
Recept zoekresultatenKaviaar van bospaddenstoelen
Delhaize logo
  • Kaviaar van bospaddenstoelen
    Nutri-Score A

Kaviaar van bospaddenstoelen

Kaviaar van bospaddenstoelenA
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 6 takjes bladpeterselie
  • 250 g boschampignons
  • 1 el citroensap
  • 6 e.l. olijfolie
  • 250 g Parijse champignons
  • peper
  • 2 sjalotten
  • 6 takjes bladpeterselie
  • 250 g boschampignons
  • 1 el citroensap
  • 6 e.l. olijfolie
  • 250 g Parijse champignons
  • peper
  • 2 sjalotten

Begin met koken

1
Borstel de paddenstoelen en champignons schoon, spoel ze indien nodig, maar laat ze zeker niet weken. Hak ze grof en doe ze in een braadpan met 2 eetlepels olie. Voeg het citroensap toe en de gesnipperde sjalotten. Bak ze op vrij hoog vuur tot het vrijgekomen vocht verdampt is.
2
Doe de bereiding in de beker van de hakmolen, voeg de peterselieblaadjes toe, 4 eetlepels olie, peper en zout. Laat draaien tot een gladde kaviaar.
3
Serveer lauw of koud. Heerlijk bij het aperitief op toasten, bij ganzenlever en pasta, als dipsausje, enz.
1
Borstel de paddenstoelen en champignons schoon, spoel ze indien nodig, maar laat ze zeker niet weken. Hak ze grof en doe ze in een braadpan met 2 eetlepels olie. Voeg het citroensap toe en de gesnipperde sjalotten. Bak ze op vrij hoog vuur tot het vrijgekomen vocht verdampt is.
2
Doe de bereiding in de beker van de hakmolen, voeg de peterselieblaadjes toe, 4 eetlepels olie, peper en zout. Laat draaien tot een gladde kaviaar.
3
Serveer lauw of koud. Heerlijk bij het aperitief op toasten, bij ganzenlever en pasta, als dipsausje, enz.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 520; energie (kCal): 126; vetten (g): 11,8; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 2,2; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 2,1; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 199,08
Vegan
Brunch
Overig
Bijgerechten

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gekrulde peterselie | Verpakt
Delhaize Gekrulde peterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Portobello | Belgisch
Delhaize Portobello | Belgisch
1 st
2
19
Witte champignons | Belgisch
Delhaize Witte champignons | Belgisch
250 gr
1
49
Sjalotten | Verpakt | Bio
Delhaize Sjalotten | Verpakt | Bio
500 gr
Bio
    3
    99

    Reeds in je keuken

    Citroensap | Vitamin C
    Limmi Citroensap | Vitamin C
    12 cl
    1
    25
    Olijfolie | Extra vièrge
    Filippo Berio Olijfolie | Extra vièrge
    1 l
    17
    99
    Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
    Oxfam Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
    85 gr
    Bio
      4
      25
      Totaal:
      €9,16