Kalfslapjes PadrinoPT15M4 Portieshttps://static.delhaize.be/medias/sys_master/h6f/ha9/9173316435998.jpgboter700 g kalfslapjes2 eetlepels kappers1 kleine doos niet opgerolde ansjovisfilets in olie1 bol (125 g) mozzarella1 eetlepel olijfoliepeper3 eetlepels vers fijngehakt basilicum15 cl verse room1 dl witte vermout
Snij de mozzarella in fijne schijfjes en laat de ansjovisfilets uitlekken.
Snij de kalfslapjes in 2 of 3 stukken, afhankelijk van de grootte. Verwarm de olie en de boter in een sauteerpan en bak er het vlees aan beide zijden goudbruin in op vrij hoog vuur.
Kruid met peper en weinig zout, leg op elk kalfslapje een schijfje mozzarella, een ansjovisfilet en enkele kappers. Zet een deksel op de pan en laat 5 min. heel zacht sudderen.
Neem het vlees uit de pan, giet er de vermouth in, roer de aanbaksels los en laat 2 min. inkoken op hevig vuur. Voeg de room toe, breng aan de kook en laat 2 min. sudderen. Leg de kalfslapjes in de saus, voeg het basilicum toe en laat nog 1 min. sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer warm met verse pasta.
Kooktip
De vermouth geeft een zoete toets aan de saus. Als je dit liever niet hebt, dan kan je de vermouth vervangen door droge sherry.