Recept zoekresultatenIndische veggieburger
Delhaize logo
  • 00:00
    -04:26
  • Indische veggieburger

Indische veggieburger

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Indische veggieburger

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 240 g gekookte linzen (uit blik)
  • 4 mini-naanbroden (look en koriander)
  • 2 plakken geitengouda
  • 1 rode ui
  • 30 g jonge spinazie
  • 1 ei
  • 60 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1/2 Granny appel
  • 1/2 citroen
  • 1 wortel
  • 10 g verse koriander
  • 10 cl natuuryoghurt
  • 1/2 koffielepel paprikapoeder
  • 1/2 kl komijn
  • 1/2 kl kurkuma
  • 1 eetlepel druivenpitolie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Olie | Druivenpit
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S1999031700006390000
  • Groene linzen | Bio | Eco
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    210 gr
    8,52 €/kg
    €1,79
    S2017020703688460000
  • Kruiden | Kurkuma | Gemalen
    40 gr
    47,25 €/kg
    €1,89
    S2021021100508690000
  • Kruiden | Komijn | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    38 gr
    52,37 €/kg
    €1,99
    S2021020400504960000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min

    1. Verwarm de oven voor op 160°C.
    2. Laat de linzen uitlekken en spoel ze onder koud water. Laat ze vervolgens nog een keer uitdruipen. Meng ze met het ei, een halve fijngehakte ui, de gehakte spinazie en de parmezaan. Voeg zout en peper toe. Verwarm een scheutje olie in een anti-aanbakpan. Leg vier hoopjes van de mengeling in de warme pan, gescheiden van elkaar. Laat ze op een zacht vuurtje bakken en druk ze plat om burgers te vormen. Draai ze voorzichtig om wanneer de mengeling aan elkaar blijft hangen.
    3. Schil de wortel ondertussen en snijd hem in flinterdunne reepjes met een dunschiller. Hak de koriander fijn. Snijd de rest van de ui in fijne ringen. Snijd de halve appel in fijne schijfjes en sprenkel er citroen over. Snijd de naanbroodjes doormidden.
    4. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg de burgers erop. Beleg elke burger met een half sneetje kaas en leg er de halve broodjes rond. Steek dit alles een paar minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
    5. Meng ondertussen de yoghurt en de kruiden. Breng op smaak indien nodig.
    6. Leg elke linzenburger op een half broodje. Garnier met appel, korianderblaadjes, wortelreepjes en rode ui. Doe er een toefje saus bovenop en sluit de broodjes. Klaar om te smullen.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Indiaas
    Vegetarisch
    Diner
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -04:26
    • Indische veggieburger

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Olie | Druivenpit
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S1999031700006390000
  • Groene linzen | Bio | Eco
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    210 gr
    8,52 €/kg
    €1,79
    S2017020703688460000
  • Kruiden | Kurkuma | Gemalen
    40 gr
    47,25 €/kg
    €1,89
    S2021021100508690000
  • Kruiden | Komijn | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    38 gr
    52,37 €/kg
    €1,99
    S2021020400504960000