Recept zoekresultatenHindefilet met Mandarine Napoléon
Delhaize logo
  • Hindefilet met Mandarine Napoléon

Hindefilet met Mandarine Napoléon

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€€

Score

1 op 5
Gluten vrij
Eindejaar
Hoofdgerecht
Hindefilet met Mandarine Napoléon

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 appels
  • 25 g boter
  • 250 g bruine champignons
  • Fleur de sel
  • 250 cl gevogeltebouillon
  • 4 hindesteaks
  • 25 g komijnzaadjes
  • 8 krielaardappelen
  • 8 cl Mandarine Napoléon
  • Peper van de molen
  • 1 eetlepel sinaasappelmarmelade
  • 1 ui
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Jonagold | 6ST
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    950 gr
    2,20 €/kg
    €2,09
    F2021060800082000000
  • Droge uien | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100315100000
  • Marmelade | Sinaasappel
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2005060900087850000
  • Mandarine Napoleon 38
    70 cl
    41,27 €/l
    €28,89
    S2011053000265350000
  • Begin met koken

    1. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in blokjes.
    2. Doe in een steelpan met een glas water, zout, peper en komijn en laat inkoken tot een compote.
    3. Maak de champignons schoon, verwijder de stelen en snij ze in 4 of 6, naar gelang van de grootte.
    4. Pel de ui en hak fijn. Doe de helft van de ui in een pan en laat stoven met de champignons en een ½ glas water. Breng op smaak met peper en zout.
    5. Was de krielaardappeltjes en laat ze koken in een pan met licht gezouten water.
    6. Laat de boter smelten in een pan en laat er de hindefilets aan beide kanten in aanbraden. Zorg ervoor dat ze van binnen roze blijven. Kruid met zout en peper.
    7. Giet de Mandarine Napoléon in een pan en warm 1 min. op. Flambeer en voeg de gevogeltebouillon en de sinaasappelmarmelade toe. Voeg naar smaak peper en zout toe.
    8. Snij de 4 hindefilets in schuine stukjes. Leg op het bord en overgiet met saus.
    9. Voeg 2 krielaardappeltjes en 2 quenelles van appelcompote en champignons toe.

    Kooktip

    • Als je over een goedgevulde bar beschikt, kan je de Mandarine Napoléon ook vervangen door Grand Marnier of Cointreau. Mandarine geeft evenwel een zachtere toets aan je bereiding. 
    • Als je dikke hindesteaks gebruikt, zet ze dan nog even in een voorverwarmde oven van 180°C, om te vermijden dat ze uitdrogen.

    Een gezond extraatje:
    In dit recept wordt de boter gecompenseerd door de lichtheid van de hinde en de andere ingrediënten. Hierdoor krijg je een evenwichtig gerecht dat rijk is aan eiwitten en ijzer, arm aan vetten, en dat zijn steentje bijdraagt tot de 5 dagelijkse porties fruit en groenten.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Eindejaar
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Hindefilet met Mandarine Napoléon

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Jonagold | 6ST
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    950 gr
    2,20 €/kg
    €2,09
    F2021060800082000000
  • Droge uien | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100315100000
  • Marmelade | Sinaasappel
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2005060900087850000
  • Mandarine Napoleon 38
    70 cl
    41,27 €/l
    €28,89
    S2011053000265350000