Gegrilde tonijn en gremolata met ansjovis
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Moederdag
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 4 ansjovisfilets in olie
- 1 citroen (het liefst onbehandeld)
- 1 teentje knoflook
- olijfolie
- peper
- 600 g verse tonijnfilets
- 6 takjes platte peterselie
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2020091700463890000
F1986053100300200000
F1999042300230200000
F1986053100316200000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
- Neem de tonijnfilets 30 min. op voorhand uit de koelkast.
- Schil de citroen flinterdun ( laat zo weinig mogelijk wit aan de schil). Snij de schil in heel fijne staafjes. Leg ze 30 sec. in een beetje kokend water, giet af en schrik onder koud water. Laat uitlekken.
- Hak de uitgelekte ansjovisfilets en de peterselie fijn. Doe ze bij de citroenschil, evenals het geperste knoflookteentje.
- Verwarm een pan met antikleefbodem of een grillpan zonder toevoeging van vetstof op vrij hoog vuur.
- Smeer de tonijnfilets in met olijfolie, leg ze in de warme pan. Rooster ze aan elke kant 1 à 2 min., afhankelijk van de dikte.
- Kruid de tonijnfilets met peper. Serveer ze meteen, bedekt met de gremolata.
- Geef er rucola en met kruiden gebakken aardappeltjes bij of taboulé met een tomatenslaatje.
Kooktip
Verse tonijn bak je zoals rundvlees: op hoog vuur en niet te lang, anders wordt hij droog.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Gluten vrij
Moederdag
Diner
Zomer,Herfst
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2020091700463890000
F1986053100300200000
F1999042300230200000
F1986053100316200000
Laad nog 2 producten