Recept zoekresultatenGebraden kippenbouten met groentetaartjes
Delhaize logo
  • Gebraden kippenbouten met groentetaartjes
    C

Gebraden kippenbouten met groentetaartjes

Gebraden kippenbouten met groentetaartjesC
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • zout
  • 4 kippenbouten
  • 2 eieren
  • 10 cl room
  • 2 el maïzena
  • 3 el restjes van aardappelpuree
  • 100 g gemengde groenten (diepgevroren)
  • 1 el mosterd op grootmoeders wijze
  • 1 el sojasaus
  • 2 e.l. olijfolie
  • zwarte peper
  • 1 krop groene salade
  • zout
  • 4 kippenbouten
  • 2 eieren
  • 10 cl room
  • 2 el maïzena
  • 3 el restjes van aardappelpuree
  • 100 g gemengde groenten (diepgevroren)
  • 1 el mosterd op grootmoeders wijze
  • 1 el sojasaus
  • 2 e.l. olijfolie
  • zwarte peper
  • 1 krop groene salade

Begin met koken

: 60 min.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 - 180°C.
2
Giet de restjes van de groenten in een kleine kookpot met een bodempje water en laat ontdooien. Laat uitlekken en snijd in grote stukken.
3
Zout en peper de kippenbouten. Leg ze in een ovenschotel, bak ze gedurende 30 min. en draai ze regelmatig om.
4
Doe tegelijkertijd de eieren, de room, de puree en de maïzena in een schotel. Zout en peper. Roer tot je een homogeen deeg krijgt. Verdeel dit deeg voor ¾ in siliconen muffinvormpjes. Vul verder met de groenten en bak gedurende 25 min. in de oven, of tot je mespunt er schoon uitkomt.
5
Maak een vinaigrette met olijfolie, sojasaus en mosterd.
6
Dien de in twee gesneden kippenbouten op, samen met de groentetaartjes en de sla. Breng kip en sla op smaak met de vinaigrette.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 - 180°C.
2
Giet de restjes van de groenten in een kleine kookpot met een bodempje water en laat ontdooien. Laat uitlekken en snijd in grote stukken.
3
Zout en peper de kippenbouten. Leg ze in een ovenschotel, bak ze gedurende 30 min. en draai ze regelmatig om.
4
Doe tegelijkertijd de eieren, de room, de puree en de maïzena in een schotel. Zout en peper. Roer tot je een homogeen deeg krijgt. Verdeel dit deeg voor ¾ in siliconen muffinvormpjes. Vul verder met de groenten en bak gedurende 25 min. in de oven, of tot je mespunt er schoon uitkomt.
5
Maak een vinaigrette met olijfolie, sojasaus en mosterd.
6
Dien de in twee gesneden kippenbouten op, samen met de groentetaartjes en de sla. Breng kip en sla op smaak met de vinaigrette.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 860; energie (kCal): 207; vetten (g): 15,6; verzadigde vetten (g): 6; koolhydraten (g): 4,3; suikers (g): 1,5; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 11,3; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 565,11
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 860; energie (kCal): 207; vetten (g): 15,6; verzadigde vetten (g): 6; koolhydraten (g): 4,3; suikers (g): 1,5; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 11,3; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 565,11
Moederdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Braadkip | 900G-1400G
Delhaize Braadkip | 900G-1400G
+/- 1,2 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
+/-€
5
15
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Maiszetmeel
Delhaize Maiszetmeel
400 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
29
Puree | Wortelen
Delhaize Puree | Wortelen
500 gr
3
79
Spaghettigroenten
Delhaize Spaghettigroenten
600 gr
2de tegen -30%
  • little-lione.external.82792960.svg
2
89
Mosterd | Oude wijze
Maille Mosterd | Oude wijze
360 gr
4
09
Saus | Soja
Suzi Wan Saus | Soja
14,3 cl
4
15

Reeds in je keuken

Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
39
Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
38 gr
1
19
Totaal:
+/-€24,20