Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Delhaize logo
  • Coq au vin
    A

Coq au vin

Coq au vinA
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 kip
  • 200 g gerookte spekreepjes
  • 250 g witte champignons
  • 3 wortelen
  • 200 g diepgevroren zilveruitjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes platte peterselie
  • 3,8 dl rode wijn
  • 2 el cognac
  • 3 dl gevogeltefond
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el bloem
  • 1 kruidentuiltje
  • 15 g boter
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • 1 kip
  • 200 g gerookte spekreepjes
  • 250 g witte champignons
  • 3 wortelen
  • 200 g diepgevroren zilveruitjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes platte peterselie
  • 3,8 dl rode wijn
  • 2 el cognac
  • 3 dl gevogeltefond
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el bloem
  • 1 kruidentuiltje
  • 15 g boter

Begin met koken

: 20 min. + 40 min. kooktijd
1
Versnijd de kip in stukken of vraag het aan de slager om dit voor je te doen. Kleur ze aan alle kanten aan in een pan met de boter en ⅓ van de olijfolie. Kruid met peper en zout.
2
Verwarm in een braadpan 1/3 van de olijfolie en bak er de spek in aan. Haal ze uit de pan en vervang ze door de wortelplakjes, de fijngesneden ajuin, de zilveruitjes en de geperste teen look. Stoof deze ongeveer 2 minuten op een zacht vuur en bestrooi ze met de bloem en meng. Laat nog 1 minuut verder garen en giet er dan de cognac, de rode wijn en de gevogelte fond bij, voeg ook de tomatenpuree en het kruidentuiltje toe. Meng alles nog eens goed en schik er dan de stukken kip op en voeg de spekblokjes toe. Zet het deksel op de pot en laat gedurende 30 tot 45 minuten op een zacht vuur garen. Draai halverwege de stukken kip eens om.
3
Snijd de champignons in plakken en bak ze bruin in de rest van de olijfolie. Voeg de champignons toe aan de kip en laat nog een 10-tal minuten verder garen.
4
Kruid indien nodig nog wat bij en bestrooi met de gehakte peterselie. Dien warm op, eventueel met natuuraardappelen.
1
Versnijd de kip in stukken of vraag het aan de slager om dit voor je te doen. Kleur ze aan alle kanten aan in een pan met de boter en ⅓ van de olijfolie. Kruid met peper en zout.
2
Verwarm in een braadpan 1/3 van de olijfolie en bak er de spek in aan. Haal ze uit de pan en vervang ze door de wortelplakjes, de fijngesneden ajuin, de zilveruitjes en de geperste teen look. Stoof deze ongeveer 2 minuten op een zacht vuur en bestrooi ze met de bloem en meng. Laat nog 1 minuut verder garen en giet er dan de cognac, de rode wijn en de gevogelte fond bij, voeg ook de tomatenpuree en het kruidentuiltje toe. Meng alles nog eens goed en schik er dan de stukken kip op en voeg de spekblokjes toe. Zet het deksel op de pot en laat gedurende 30 tot 45 minuten op een zacht vuur garen. Draai halverwege de stukken kip eens om.
3
Snijd de champignons in plakken en bak ze bruin in de rest van de olijfolie. Voeg de champignons toe aan de kip en laat nog een 10-tal minuten verder garen.
4
Kruid indien nodig nog wat bij en bestrooi met de gehakte peterselie. Dien warm op, eventueel met natuuraardappelen.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 118 kcal - Vetten: 5,8 g - Koolhydraten: 3,2 g - Vezels: 0,7 g - Eiwitten: 9,5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 118 kcal - Vetten: 5,8 g - Koolhydraten: 3,2 g - Vezels: 0,7 g - Eiwitten: 9,5 g
Frans
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Braadkip | Halal
Delhaize Braadkip | Halal
+/- 1,15 kg
+/-€
6
31
Spekreepjes | Gerookt
Delhaize Spekreepjes | Gerookt
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
25
Witte champignons | Belgisch
Delhaize Witte champignons | Belgisch
250 gr
1
49
Wortelen | Bos | Verpakt
Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
1 st
2
19
Jonge uien | Bussel
Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st
1
09
Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Nero | Pinot Nero
Ambo Nero | Pinot Nero
37,5 cl
-33.33% voor 3
3
99
Cognac | VS | 40% Alc | 20cl
Delhaize Cognac | VS | 40% Alc | 20cl
20 cl
9
49
Bouillon| Finesse | Kip | Vetarme blokjes
Knorr Bouillon| Finesse | Kip | Vetarme blokjes
176 gr
3+1 gratis
2
99
Double Tomatenconcentraat
Mutti Double Tomatenconcentraat
130 gr
-33% voor 3 Online
1
89
Kruidentuiltje | Verpakt
Delhaize Kruidentuiltje | Verpakt
20 gr
1
75
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
59

Reeds in je keuken

Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
99
Bloem | Fijngebak
Anco Bloem | Fijngebak
1 kg
2de tegen -50%
1
29
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
39
Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
38 gr
1
19
Totaal:
+/-€39,31