Recept zoekresultatenChocoladegebak met specerijen, droge vruchten en rum
Recept zoekresultatenChocoladegebak met specerijen, droge vruchten en rum
  • Chocoladegebak met specerijen, droge vruchten en rum

Chocoladegebak met specerijen, droge vruchten en rum

Chocoladegebak met specerijen, droge vruchten en rum
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 150 g pure chocolade
  • 75 g zelfrijzende bloem
  • 3 eieren op kampertemperatuur
  • 80 g boter
  • 150 g Medjool dadels
  • 150 g gedroogde vijgen
  • 1 snufje zout
  • 1/2 kl gemberpoeder
  • 50 g griessuiker
  • 1/2 kl kaneelpoeder
  • 100 g rozijnen
  • 10 cl bruine rum
  • 1 kl bloemsuiker
  • 150 g pure chocolade
  • 75 g zelfrijzende bloem
  • 3 eieren op kampertemperatuur
  • 80 g boter
  • 150 g Medjool dadels
  • 150 g gedroogde vijgen
  • 1 snufje zout
  • 1/2 kl gemberpoeder
  • 50 g griessuiker
  • 1/2 kl kaneelpoeder
  • 100 g rozijnen
  • 10 cl bruine rum
  • 1 kl bloemsuiker

Begin met koken

: 20 min + baktijd 30 min + weektijd 1 u
  1. 1
    Hak de vijgen en de dadels. Doe ze in een grote kom met de rozijnen, voeg de rum toe. Laat 1 u weken.
  2. 2
    Verwarm de oven voor op th. 5/6- 160°C.
  3. 3
    Doe de in stukjes gesneden boter in een kookpot en verwarm zachtjes. Strooi er de gehakte chocolade bovenop en laat op zacht vuur smelten. Neem van het vuur, laat 2 min rusten en meng.
  4. 4
    Voeg de suiker toe, de bloem, de specerijen en de eidooiers, meng goed. Doe er dan de droge vruchten met de rum bij.
  5. 5
    Klop de eiwitten stijf met het snufje zout. Spatel ze onder het beslag. Stort het beslag in een kleine, diepe taartvorm en zet 30 min in de oven.
  6. 6
    Laat in de vorm afkoelen. Dek af en laat tot ‘s anderendaags rusten. Serveer op kamertemperatuur, bestrooid met wat bloemsuiker.
  1. 1
    Hak de vijgen en de dadels. Doe ze in een grote kom met de rozijnen, voeg de rum toe. Laat 1 u weken.
  2. 2
    Verwarm de oven voor op th. 5/6- 160°C.
  3. 3
    Doe de in stukjes gesneden boter in een kookpot en verwarm zachtjes. Strooi er de gehakte chocolade bovenop en laat op zacht vuur smelten. Neem van het vuur, laat 2 min rusten en meng.
  4. 4
    Voeg de suiker toe, de bloem, de specerijen en de eidooiers, meng goed. Doe er dan de droge vruchten met de rum bij.
  5. 5
    Klop de eiwitten stijf met het snufje zout. Spatel ze onder het beslag. Stort het beslag in een kleine, diepe taartvorm en zet 30 min in de oven.
  6. 6
    Laat in de vorm afkoelen. Dek af en laat tot ‘s anderendaags rusten. Serveer op kamertemperatuur, bestrooid met wat bloemsuiker.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Vaderdag
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

  • Côte d'Or Pralines | Pure Chocolade | 70% | BIO
    180 gr
    Bio
      7
      55
    • Delhaize Tarwebloem
      1 kg
      • Kleine Leeuw, kleine prijs
      0
      39
    • Delhaize Ontpitte Dadels | Bio
      150 gr
      Bio
        1
        75
      • Delhaize Vijgen natuur
        250 gr
        3
        99
      • Santa Maria Kruiden | Gember | Gemalen
        28 gr
        -10% voor 3
        3
        35
      • Zusto Suiker | Vervanger
        300 gr
        4
        39
      • Vahiné Gedroogde rozijnen
        125 gr
        2
        69
      • Delhaize Rum | Bruin | 37.5% ALC.
        20 cl
        • Kleine Leeuw, kleine prijs
        4
        99
      • Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
        250 gr
        0
        89
      • Reeds in je keuken

      • Delhaize Eieren | Bruine | Medium
        4 st
        1
        99
      • Carlsbourg Boter | Mini | Zacht
        16 x 12,5 gr
        2de tegen -50%
        7
        19
      • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
        140 gr
        -10% voor 3
        6
        35
      • Santa Maria Kruiden | Kaneel | Gemalen
        38 gr
        -10% voor 3
        3
        79

      Totaal:

      €29,99