Recept zoekresultatenChocoladegebak met specerijen, droge vruchten en rum
Delhaize logo
  • Chocoladegebak met specerijen, droge vruchten en rum

Chocoladegebak met specerijen, droge vruchten en rum

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Vaderdag
Dessert
Chocoladegebak met specerijen, droge vruchten en rum

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 150 g pure chocolade
  • 75 g zelfrijzende bloem
  • 3 eieren op kampertemperatuur
  • 80 g boter
  • 150 g Medjool dadels
  • 150 g gedroogde vijgen
  • 1 snuifje zout
  • 1/2 kl gemberpoeder
  • 50 g griessuiker
  • 1/2 kl kaneelpoeder
  • 100 g rozijnen
  • 10 cl bruine rum
  • bloemsuiker

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Chocolade | Puur | Repen
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    100 gr
    12,50 €/kg
    €1,25
    S2018070400080540000
  • Rozijnen | Bio
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    250 gr
    9,40 €/kg
    €2,35
    S2021011800496290000
  • Suiker | Fijn | Kristal
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    1 kg
    1,25 €/kg
    €1,25
    S2017121501372220000
  • Kruiden | Gember | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    28 gr
    117,50 €/kg
    €3,29
    S2009113008000120000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min + baktijd 30 min + weektijd 1 u

    1. Hak de vijgen en de dadels. Doe ze in een grote kom met de rozijnen, voeg de rum toe. Laat 1 uur weken.
    2. Verwarm de oven voor op th. 5/6- 160°C.
    3. Doe de in stukjes gesneden boter in een kookpot en verwarm zachtjes. Strooi er de gehakte chocolade bovenop en laat op zacht vuur smelten. Neem van het vuur, laat 2 minuten rusten en meng.
    4. Voeg de suiker toe, de bloem, de specerijen en de eidooiers, meng goed. Doe er dan de droge vruchten met de rum bij.
    5. Klop de eiwitten stijf met het snuifje zout. Spatel ze onder het beslag. Stort het beslag in een kleine, diepe taartvorm en zet 30 minuten in de oven.
    6. Laat in de vorm afkoelen. Dek af en laat tot ‘s anderendaags rusten. Serveer op kamertemperatuur, bestrooid met wat bloemsuiker.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Vaderdag
    Overig
    Dessert
    • Chocoladegebak met specerijen, droge vruchten en rum

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Chocolade | Puur | Repen
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    100 gr
    12,50 €/kg
    €1,25
    S2018070400080540000
  • Rozijnen | Bio
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    250 gr
    9,40 €/kg
    €2,35
    S2021011800496290000
  • Suiker | Fijn | Kristal
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    1 kg
    1,25 €/kg
    €1,25
    S2017121501372220000
  • Kruiden | Gember | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    28 gr
    117,50 €/kg
    €3,29
    S2009113008000120000