Recept zoekresultatenVerse pappardelle met waterkers, gegrilde kerstomaten en pijnboompitten
Delhaize logo
  • 00:00
    -01:10
    B
  • Verse pappardelle met waterkers, gegrilde kerstomaten en pijnboompitten

Verse pappardelle met waterkers, gegrilde kerstomaten en pijnboompitten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Verse pappardelle met waterkers, gegrilde kerstomaten en pijnboompittenB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 eieren (voor de pappardelle)
  • 1/2 bussel waterkers (voor de pappardelle)
  • 400 g bloem ‘Doppio zero’ Selezione Casillo (voor de pappardelle)
  • 2 dl olijfolie (voor de pappardelle)
  • 2 kl zout (voor de pappardelle)
  • 600 g troskerstomaten (voor de saus en de garnituur)
  • 100 g pijnboompitten (voor de saus en de garnituur)
  • 100 g parmigiano (voor de saus en de garnituur)
  • 2 el olijfolie (voor de saus en de garnituur)
  • 2 kl ‘Italia Mix’ Market Fresh (voor de saus en de garnituur)
  • Peper en zout (voor de saus en de garnituur)

Begin met koken

Bereidingstijd: 1 u + 1 u kooktijd + 1.30 u rust- en droogtijd

  1. Maak de pasta: mix de olie en de waterkersblaadjes. Meng de bloem, het zout en de eieren. Voeg er beetje bij beetje waterkersolie aan toe en kneed met de vingers tot een compact, maar soepel en homogeen deeg (houd de rest van de waterkersolie apart). Vorm een deegbal, wikkel hem in vershoudfolie en laat 1.30 u. in de koelkast rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 110°C. Doe de troskerstomaten in een ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie, kruid ze met zout en bestrooi ze met de kruidenmix. Schuif de tomaten 1 u. in de oven.
  3. Bak de pijnboompitten zonder toevoeging van vetstof op een matig vuurtje goudbruin, in een antiaanbakpan.
  4. Verdeel het deeg in porties, haal elke portie 3 keer door de pastamachine en snijd ze in repen van 2,5 cm breedte. Je kunt de pasta meteen in kokend gezouten water dompelen (± 1.30 min. kooktijd), ze minstens 1 u op een propere keukendoek laten drogen of ze aan een rooster hangen om te drogen. Hoe droger de pasta, hoe meer smaak ze hebben en hoe langer hun kooktijd is.
  5. Kruid de rest van de waterkersolie met peper en zout. Schep de olie en de pijnboompitten bij de uitgelekte pasta. Serveer met de gegrilde tomaten en de geraspte parmigiano.

Tip: Parfumeer de pasta naar eigen smaak met je favoriete kruiden: jonge spinazieblaadjes, rucola, basilicum ...

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
  • 00:00
    -01:10
    B
  • Verse pappardelle met waterkers, gegrilde kerstomaten en pijnboompitten