Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenTaartjes met rode biet en verse kaas
Delhaize logo
  • Taartjes met rode biet en verse kaas

Taartjes met rode biet en verse kaas

door Sofie Dumont

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Lactose vrij
Party,Kerst
Voorgerecht
Taartjes met rode biet en verse kaas

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 1 ei
  • 4 grote sjalotten
  • 2 pakken gekookte rode bieten van 500g
  • 300 g Philadelphia Original
  • 1 eetlepel ciderazijn
  • 4 el olijfolie
  • 1 bosje bieslook
  • 1 vel kruimeldeeg Herta
  • 250 g grote aardperen (voor de saus)
  • 1 grote citroen bio (voor de salsa)
  • 1/4 granaatappel (voor de salsa)
  • 15 cl koolzaadolie (voor de salsa)
  • 3 el pistachenoten (voor de garnituur)
  • enkele muntblaadjes (voor de garnituur)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Original
    235 gr
    10,43 €/kg
    €2,45
  • Azijn | Cider
    50 cl
    2,90 €/l
    €1,45
    Afhaling vanaf 22/01
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min. + 35 min. kooktijd

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de sjalotten fijn en fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje, in een steelpan met 2 el olie. Voeg de azijn toe en laat volledig inkoken. Laat afkoelen.
    2. Meng de Philadelphia met de gehakte bieslook, zout en peper. Snijd de rode bieten in plakjes.
    3. Snijd de kruimeldeeg in 4 en snijd ze nog lichtjes in om ze ronder te maken. Leg een flinke eetlepel kaas in het midden van elk vel, voeg sjalotten toe en vorm een hoopje. Leg er plakjes rode biet rond en smeer ze in met olijfolie. Plooi de zijkanten van het deeg naar binnen en smeer in met losgeklopt ei. Bak 35 min. goudbruin in de oven.
    4. Meng de koolzaadolie, de geraspte citroenzeste en het citroensap. Schil de aardperen en snijd ze in fijne brunoise. Meng ze met de dressing en voeg de granaatappelpitjes toe; kruid met zout en peper.
    5. Hak de munt en de pistachenoten.
    6. Bestrooi de taartjes met munt en pistachenoten en dien ze heel warm op met de salsa.

    Kooktip

    Je kunt de taartjes met een stukje keukentouw vastbinden voor je ze bakt.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Lactose vrij
    Party,Kerst
    Voorgerecht
    • Taartjes met rode biet en verse kaas

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Original
    235 gr
    10,43 €/kg
    €2,45
  • Azijn | Cider
    50 cl
    2,90 €/l
    €1,45
    Afhaling vanaf 22/01